Εξετάζεται αγιοκατάταξη του μακαριστού κυρού Θεολόγου

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΡΑΜΑΣ ΠΑΥΛΟΥ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΚΡΟΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2021 15:02

Την πρόθεσή του, να μελετήσει η Εκκλησία της Ελλάδος το ζήτημα της ενδεχόμενης αγιοκατατάξεως του μακαριστού κυρού Θεολόγου, «ανδρός εγνωσμένης αρετής και ειρήνης», εξέφρασε δημοσίως ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, τον οποίο και ευχαριστεί

με ανακοίνωσή του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, «ήδη συγκεκριμένα βήματα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτήν, παρά τα υφιστάμενα εμπόδια. Πόθος όλων μας είναι η ευόδωση του εγχειρήματος, ώστε παρά τα λάθη και την παθογένεια της τότε εποχής, να αναδειχθεί ότι σε κάθε χρονική περίοδο υπάρχουν οι άνθρωποι του Θεού που καταθέτουν τη μαρτυρία της Πίστεως».
Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι χρονοβόρα και προβλέπει συγκέντρωση πολλών στοιχείων περί της Αγιότητας του μακαριστού Θεολόγου και εφόσον ο Άγιος Δράμας κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις, τότε η πρότασή του θα υποβληθεί προς εξέταση και έγκριση από τη σχετική Επιτροπή της Συνόδου και εφόσον και αυτή κινείται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, το αίτημα θα προωθηθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.
Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες μέρες παρουσίας του στη Λάρισα ο Σεβασμιότατος Ιερώνυμος είχε επιχειρήσει άνοιγμα στον λεγόμενο χώρο των «θεολογικών», ενώ τον Νοέμβριο του 2018 είχε τελέσει τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών, Μητροπολίτου Λαρίσης Πλαταμώνος και Τυρνάβου κυρού Θεολόγου και Γέροντος π. Αθανασίου Μυτιλιναίου στην Ιερά Κομνήνειο Μονή «Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου», στο Στόμιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass