«Πρώτα οι εργαζόμενοι...»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΕΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2021 15:30

Την παρέμβαση των Λαρισαίων βουλευτών ώστε να έχουν προτεραιότητα την καταβολή των δεδουλευμένων των αποζημιώσεων, όπως άλλωστε προβλέπει τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, ζητά με επιστολή της η Συντονιστική Επιτροπή των πρώην εργαζομένων της ΕΑΣ Λάρισας, ενόψει του κρίσιμου δικαστηρίου στις 8 Οκτωβρίου.


Η Συντονιστική Επιτροπή εκφράζει τις ανησυχίες της για τις παρεμβάσεις που έκανε η ανώνυμη εταιρεία ενιαίας ειδικής εκκαθάρισης ΑΤΕ ΡQΗ, το ΕΦΚΑ και το ελληνικό δημόσιο και οι οποίοι ζητάνε να προηγούνται αυτοί έναντι των εργαζομένων στην κατάταξη πληρωμής και ζητά από τον υπουργό Δικαιοσύνης να εφαρμοστεί η απόφασή του.
Αναλυτικότερα η επιστολή της Επιτροπής προς τους βουλευτές του νομού έχει ως εξής: «Εκ των προτέρων θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για μια ακόμα φορά για τις ενέργειες που κάνατε μέχρι σήμερα για εμάς. Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι το θέμα με την καταβολή των δεδουλευμένων των αποζημιώσεων των εργαζομένων δεν λύθηκε ακόμη. Παρά το γεγονός πως η Κυβέρνηση και η Βουλή ψήφισαν τον νόμο 4715/2020 στο άρθρο 43 που δίνει προτεραιότητα στους εργαζόμενους έναντι των άλλων πιστωτών, κατά τη γνώμη μας το δικαστήριο της κατάταξης που έχουμε στις 8/10/21 στο Ειρηνοδικείο Λάρισας θα κρίνει το αν θα λυθεί το θέμα μας και επιτέλους μετά από 10 χρόνια ταλαιπωρίας για 147 οικογένειες εργαζομένων θα δοθεί οριστική λύση στον Γολγοθά που περνάμε. Το Δικαστήριο είναι εξ αναβολής από τις 2/6/21 εξαιτίας της παρέμβασης που έκανε η ΑΤΕ ΡQΗ, ανώνυμη εταιρεία ενιαίας ειδικής εκκαθάρισης, το ΕΦΚΑ και το ελληνικό δημόσιο και οι οποίοι ζητάνε να μπουν αυτοί μπροστά από τους εργαζόμενους στην κατάταξη. Κατά συνέπεια καταλαβαίνετε πως με την παρέμβαση των παραπάνω φορέων κινδυνεύουμε για μία ακόμα φορά να μη δοθεί λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημά μας.
Είναι προφανές πως όλες μας τις ελπίδες για να αποδοθεί λύση στο πρόβλημά μας τις έχουμε αποθέσει στο δικαστήριο στις 8/10/2021. Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε και παρέμβετε όπως νομίζετε καλύτερα, ώστε η τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή και έχει κύριο στόχο την προτεραιότητα των εργαζομένων έναντι όλων, να εφαρμοστεί και να δοθεί ένα τέλος στο μακροχρόνιο πρόβλημά μας. Πιστεύουμε ότι με τις δικές σας ενέργειες και παρεμβάσεις να αποτραπούν οι παρεμβάσεις των παραπάνω φορέων στο δικαστήριο, να εισακουστούνε τα επιχειρήματα των νομικών συμβούλων των εκκαθαριστών και του νομικού συμβούλου των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι το δίκαιο είναι να μπουν οι εργαζόμενοι πρώτοι στην κατάταξη, διότι όλο αυτό το διάστημα είναι οι μόνοι που δεν πληρώνονται. Όλη την προηγούμενη περίοδο και μέχρι σήμερα το δημόσιο στεγάζεται στα κτίρια της ΕΑΣ, το ΕΦΚΑ στεγάζεται και αυτό στα κτίρια της ΕΑΣ χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο, οπότε έμμεσα εξοφλούνται τα χρέη της ΕΑΣ προς αυτούς τους φορείς. Η ΡQΗ εισπράττει τα ενοίκια από τα μαγαζιά της ΕΑΣ, ενώ οι μόνοι που δεν λαμβάνουν για την αποπλήρωση των χρεών της ΕΑΣ προς αυτούς είναι οι εργαζόμενοι. Γι’ αυτό θεωρούμε άδικο και αβάσιμο να έρχονται οι παραπάνω φορείς και να βάζουν ζήτημα προτεραιότητας στην κατάταξη. Αναμένοντας τις ενέργειές σας. Οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΑΣ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass