«Παραμύθι» η ασέλγεια στην 5χρονη κόρη της

25ΧΡΟΝΗ ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΓΙΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ 53ΧΡΟΝΟΥ ΦΙΛΟΥ ΤΗΣ -«ΩΦΕΛΙΜΙΣΤΙΚΗ Η ΕΠΙΔΙΩΞΗ» ΤΗΣ -ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΦΥΛΑΚΙΣΗ

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2021 20:10

Σε φυλάκιση 2 ετών καταδίκασε προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας μία 25χρονη Λαρισαία, η οποία από κατήγορος βρέθηκε κατηγορούμενη και μάλιστα κρίθηκε τελικά ένοχη, όπως ένοχη κρίθηκε επίσης η μητέρα της, που μέσα σε κλίμα έντασης και

φωνασκιών απομακρύνθηκε από τη δικαστική αίθουσα.
Η 25χρονη -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- τον Ιανουάριο του 2015 μεταφέροντας όσα η κόρη της είπε στη γιαγιά της, κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ότι ο 53χρονος άνδρας, με τον οποίο διατηρούσε απλά φιλική σχέση, ασέλγησε στην 5χρονη κόρη της στο μπάνιο του σπιτιού της, ενόσω εκείνη βρισκόταν στην κουζίνα.
Ο 53χρονος, παρά τη μεγάλη διαφορά ηλικίας με την 25χρονη, φέρεται να επιθυμούσε να έρθει σε γάμο μαζί της, ενώ με αφορμή τα οικονομικά προβλήματα της 25χρονης (ως μονογονεϊκή οικογένεια) φέρεται πως την ενίσχυε τακτικά με μικρά χρηματικά ποσά και μάλιστα πως εξόφλησε και κάποια ενοίκια.
Όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο, η φιλία χάλασε όταν ο 53χρονος εκτιμώντας πως η 25χρονη δεν ανταποκρίνεται θετικά στο αίτημά του, να προχωρήσει δηλαδή η σχέση τους σε γάμο, «αρνήθηκε να μπει εγγυητής» στην αγορά ηλεκτρικών ειδών, με τα οποία θα εξόπλιζε το νέο σπίτι της η νεαρή Λαρισαία. Έτσι ακολούθησε μετά από λίγο διάστημα η καταγγελία σε βάρος του 53χρονου, περί αποπλάνησης ανηλίκου.
Μια βαρύτατη κατηγορία που απειλούσε τον 53χρονο, ο οποίος αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών.
Μόνο που από τη διερεύνηση της υπόθεσης, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λάρισας με αμετάκλητο βούλευμά του απάλλαξε των κατηγοριών τον 53χρονο Λαρισαίο και σε μία από τις σπάνιες των περιπτώσεων, χωρίς δηλαδή να παραπέμψει την υπόθεση στο ακροατήριο σε δίκη.
Το ενδιαφέρον της υπόθεσης έγκειται επίσης στο γεγονός ότι στην εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο, που ανέτρεψε την αρχική καταγγελία, με έμφαση υπογραμμιζόταν πως «τα όσα υπό τύπον πλαστού σεναρίου ισχυρίστηκε η καταγγέλλουσα και μάλιστα με όχημα - μέσο την ίδια την ανήλικη κόρη της, συνιστούν νοσηρό παράγωγο ωφελιμιστικής επιδίωξης, γεγονός που υποδεικνύει με σαφή μεθόδευση και εν τέλει υποστηρίζει τη δόλια προαίρεσή της».
Έτσι λοιπόν, μετά και την πλήρη ανατροπή των όσων καταγγέλθηκαν στην Αστυνομία, η 25χρονη Λαρισαία από κατήγορος παραπέμφθηκε η ίδια ως κατηγορούμενη σε δίκη προχθές Παρασκευή, όπου καταδικάστηκε μαζί με τη μητέρα της σε ποινές φυλάκισης δύο και ενός έτους αντίστοιχα (με τριετή αναστολή).
Η συνήγορος υπεράσπισης της 25χρονης, σημειώνοντας πως η νεαρή μετέφερε στην ΕΛ.ΑΣ. όσα η 5χρονη εξιστόρησε στη γιαγιά της, έβαλλε κατά της διαδικασίας που ακολουθήθηκε κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, όταν έγινε η καταγγελία, αλλά και του Βουλεύματος, κάνοντας λόγο για «ατυχή στιγμή της δικαιοσύνης». Οι εξηγήσεις ωστόσο που έδωσαν οι δύο κατηγορούμενες, μάνα και γιαγιά, δεν έπεισαν κατά πως φαίνεται το Δικαστήριο που τις κήρυξε αμφότερες ένοχες.
ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Κατά την ακροαματική διαδικασία προχθές, πρώτος κατέθεσε ο 53χρονος αναφερόμενος στη σχέση του με την 25χρονη για να τονίσει, μεταξύ άλλων, πως «ήμασταν φίλοι και τη βοηθούσα οικονομικά όταν μου το ζητούσε, της έχω πληρώσει και ενοίκια» και πως «πήγαινα στο σπίτι της όταν εκείνη μου τηλεφωνούσε».
Σε ερώτηση της Προέδρου γιατί η 25χρονη να τα καταγγείλει αυτά, ο 53χρονος τόνισε πως «δεν ξέρω, ποτέ δεν πείραξα το παιδί, αυτά που κατέθεσε ήταν ψέματα».
Πρόσθεσε επίσης πως «η σχέση μας χάλασε όταν μου ζήτησε να μπω εγγυητής σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών για να αγοράσει είδη αξίας 1.500 ευρώ και αρνήθηκα. Μου είπε «θα μου το πληρώσεις αυτό» και μετά έμαθα για την καταγγελία» στην Αστυνομία.
Διευκρίνισε μάλιστα πως «εγώ δεν της ζήτησα ποτέ να κάνουμε έρωτα. Εγώ της ζήτησα αν θέλει να γίνουμε ζευγάρι. Δεν έμεινα ποτέ με το παιδί, δεν θα τολμούσα ποτέ αυτό να το πράξω» δήλωσε ο 53χρονος προσθέτοντας πως, ορκίζεται γι’ αυτό.
Στη συνέχεια κατέθεσαν μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας, με την 25χρονη στην απολογία της να σημειώνει με ένταση πως «εγώ μετέφερα αυτά που είπε το παιδί μου, αυτά που εξιστόρησε στη γιαγιά του». «Όποια και αν είναι η απόφασή σας» τόνισε προς του δικαστές «εγώ πιστεύω το παιδί μου. Ακόμη και σήμερα πιστεύω ότι ο αυτός ο άνθρωπος τα έκανε αυτά στο παιδί μου» κατέληξε, ενώ αιτιολογώντας τη σχέση της με τον μεσήλικα άνδρα αρνήθηκε τον δόλο, όπως αρνήθηκε και τις κατηγορίες σε βάρος της.
Η μητέρα της 25χρονης και δεύτερη κατηγορούμενη στην απολογία της, αναφερόμενη στα γεγονότα υπογράμμισε πως «αυτά που έγιναν μου τα είπε το παιδί. Εγώ μεγάλωσα το παιδί, η κόρη μου δούλευε συνέχεια. Από μόνο του μου τα είπε το παιδί».
Ο Εισαγγελέας της έδρας μνημονεύοντας «ως ενδιαφέρον» το σκέλος της εισαγγελικής πρότασης προς το Συμβούλιο ως προς το «νοσηρό παράγωγο ωφελιμιστικής επιδίωξης» πρότεινε να κηρυχθούν ένοχες αμφότερες οι κατηγορούμενες με τη διευκρίνιση να παυτεί η δίωξη εναντίον τους για συκοφαντική δυσφήμιση με αφορμή και την πάροδο του τριμήνου από την υποβολή της έγκλησης.
«Όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του 53χρονου» τονίστηκε από την Πολιτική Αγωγή «ήταν ψευδή και συκοφαντικά, πρόκειται για μια κατασκευασμένη ιστορία από τις κατηγορούμενες, όπως κρίθηκε και από το αμετάκλητο απαλλακτικό Βούλευμα».
ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΚΗ
Η συγκατηγορούμενη και γιαγιά της 5χρονης, ξεσπούσε σε φωνές και διέκοπε επί ώρα τη διαδικασία, με την Πρόεδρο να απειλεί με σχηματισμό νέας δικογραφίας. Χρειάστηκε τελικά η παρέμβαση αστυνομικών, προκειμένου η γιαγιά να απομακρυνθεί από την αίθουσα, ενώ δεν υπάκουε ούτε στις επίμονες συστάσεις της κόρης της πως «δεν θα βρούμε το δίκιο μας, αλλά, μη φωνάζεις, ησύχασε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία».
Η υπεράσπιση της 25χρονης αναφερόμενη στη διαδικασία που ακολούθησε κατά τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και στο απαλλακτικό Βούλευμα έκανε λόγο για «ατυχή στιγμή της δικαιοσύνης». Τονίζοντας πως η 25χρονη «μητέρα του παιδιού έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, κατήγγειλε αυτό που έμαθε από το παιδί της».
Η υπεράσπιση της γιαγιάς καταφέρθηκε επίσης κατά της διαδικασίας, ζητώντας από το προχθεσινό Δικαστήριο «να διερευνήσει τα στοιχεία της καταγγελίας», προσθέτοντας ότι «δεν υπήρξε ωφελιμίστικη επιδίωξη» και πως «δεν ειπώθηκαν ψέματα» ζητώντας παράλληλα την απαλλαγή της δεύτερης κατηγορουμένης.
Αργά το μεσημέρι προχθές το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας κήρυξε ένοχες τις δύο γυναίκες. Τη μεν 25χρονη για ψευδή καταμήνυση, ψευδή κατάθεση και ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση, επιβάλλοντας φυλάκιση 2 ετών και χρηματική ποινή 300 ευρώ. Στη δε μητέρα της για ψευδή κατάθεση, επιβάλλοντας φυλάκιση ενός έτους και χρηματική ποινή 200 ευρώ. Η ποινή επιβλήθηκε με ανασταλτικό χαρακτήρα.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass