Αντιμέτωποι για τη Μεσοχώρα

ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2021 20:45

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Cees Loggen, πρόεδρος παραθαλάσσιων περιοχών στο Συμβούλιο της Ευρώπης (CPMR Brussels), o Csaba Borboly, μέλος επιτροπής Περιφερειών (Committee of the Regions, Brussels), συνομίλησαν με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο, στο πλαίσιο των συζητήσεων της πρώτης μέρας του Olympia Forum II.


Οι δύο περιφερειάρχες διασταύρωσαν την επιχειρηματολογία τους για το υδρο-ηλεκτρικό εργοστάσιο στη Μεσοχώρα.
Ο κ. Φαρμάκης στην τοποθέτησή του είπε ότι χωρίς ανθεκτικότητα, δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν ακραία φαινόμενα που ζούμε. «Τα ακραία έκτακτα γεγονότα δείχνουν πόσο αδύναμοι και ανοχύρωτοι είμαστε. Πλέον είναι ανάγκη να γίνουμε πιο ανθεκτικοί», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αγοραστός από την πλευρά του απάντησε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί πρότυπο στη διαχείριση νερών και ότι διαθέτει το καλύτερο οδικό δίκτυο της χώρας. «Η εποχή μας απαιτεί ταχύτητα, αυτοματοποιημένες διαδικασίες και συνέργειες. Απαιτεί επίσης ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης», συμπλήρωσε.
Η διάσταση απόψεων «αναδύθηκε» όταν τέθηκε η αναγκαιότητα ή μη της ολοκλήρωσης του υδρο-ηλεκτρικού έργου στη Μεσοχώρα.
-Η μελέτη είναι ελλιπής και βασίζεται σε παρωχημένα στοιχεία. Είναι ένα πολιτικό κείμενο και για αυτό τον λόγο δεν το στηρίζει η περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδος, είπε ο κ. Φαρμάκης ενώ τόνισε ότι και η διαφωνία αυτή θα διευθετηθεί από τα δικαστήρια.
-Χωρίς σύμπνοια και συνεργασία δεν προχωράμε μπροστά ανέφερε ο κ. Αγοραστός και πρόσθεσε ότι η Θεσσαλία έχει στηρίξει αντίστοιχα έργα στη Δυτική Ελλάδα. Και αναφέρθηκε στον κ. Φαρμάκη κάνοντας λόγο για έλλειψη σύμπνοιας και στήριξης.
Ο κ. Loggen τόνισε ότι η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για λύσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε περιοχής και τόνισε ότι τέτοιες tailor-made λύσεις, στις οποίες οι περιφέρειες παίζουν καθοριστικό ρόλο, είναι ο δρόμος για τη δημιουργία ενός πιο ανθεκτικού μέλλοντος για όλους.
Ο κ. Borboly συμπλήρωσε τις σκέψεις του κ. Loggen και είπε ότι μοντέλα του τύπου «ένα μέγεθος για όλους» (one size fits all) δεν είναι πλέον λειτουργικά, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη εξειδικευμένων δράσεων στους τομείς της εκπαίδευσης και εργασίας, δύο χώρους που γνωρίζουν καλύτερα να τους προσεγγίζουν οι Περιφέρειες, καθώς έχουν καλύτερη γνώση των αναγκών της κάθε περιοχής.
Το Olympia Forum II, διοργανώνεται από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ και διεξάγεται στις 20-21 Οκτωβρίου 2021 στο Ζάππειο Μέγαρο στην Αθήνα και στις 22-23 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

ΑΘΗΝΑ (Ιδιαίτ.)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
CAREER DAYS LINDOS

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1