Στη Λάρισα ο Μητροπολίτης MUANTZA και Β. Τανζανίας

Προσκεκλημένος του Ορθόδοξου Συλλόγου «Πορεία Αγάπης»

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2021 16:35

Φιλοξενούμενος του Ορθόδοξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης», για ακόμα μία φορά, ο απλός και ταπεινός, γνωστός στην πόλη μας, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης MUANTZA και Β. Τανζανίας κ. Ιερώνυμος.


Την Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο και ακολούθως παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την επέτειο των εκατό ετών από την κήρυξη της ελληνικής επαναστάσεως του 1821, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Την ίδια ημέρα συναντήθηκε με το Δ.Σ. της Πορείας Αγάπης, ενημερώνοντάς το για το έργο της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική και ομίλησε στην κατηχητική σύναξη της Πέμπτης, ευχαριστώντας τα μέλη, φίλους και δωρητές της Ιεραποστολής για την αγάπη τους και τις προσευχές τους στους Ορθοδόξους Ιεραποστόλους της Αφρικής.
Την Παρασκευή ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος παρέθεσε “γεύμα αδελφικής αγάπης και ιεραποστολικής συνεργασίας” στον Αφρικανό Ιεραπόστολο Αρχιερέα, στην Επισκοπή κατοικία.
Το Σάββατο εκκλησιάστηκε στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου, ευχαριστώντας τους ιερείς του Ιερού Ναού για την φιλοξενία και την αγάπη τους προς το πρόσωπό του. Την ίδια ημέρα, επισκέφθηκε την ενορία του Αγίου Θωμά Μακρυχωρίου, προσκεκλημένος του Εφημερίου π. Ιωάννου και μίλησε στην κατηχητική σύναξη των μαθητών και μαθητριών του χωριού, οι οποίοι και υπέβαλαν πολλές και ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σε έναν Ορθόδοξο Αφρικανό Επίσκοπο, που τον συνεκίνησαν για το επίπεδο της πνευματικής τους κατάρτισης. Όντως σημαντική η συγκεκριμένη πρωτοβουλία του π. Ιωάννου και πολύ ωφέλιμος (πνευματικώς και παιδαγωγικώς), για τα κατηχητόπουλα του χωριού!
Ο επισκέπτης Επίσκοπος αναχώρησε το απόγευμα του Σαββάτου, για να παρευρεθεί στην τέλεση του 40ημέρου μνημοσύνου του μακαριστού Μητροπολίτου Ουγκάντα κυρού Ιωνά, στην Εξαρχία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, στην Αθήνα.
Με την ευκαιρία αυτή η «Πορεία Αγάπης» εκφράζει τις ευγνώμονες ευχαριστίες στον Μητροπολίτη μας κ. Ιερώνυμο, ως και στους επώνυμους και ανώνυμους φίλους, συνεργάτες και δωρητές της Ορθοδόξου Ιεραποστολής στην Αφρική και στον υπόλοιπο κόσμο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass