Για την εκπαίδευση ενηλίκων 55 προγράμματα στη Λάρισα

-ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ, ΑΠΟ ΤΟ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ» ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 21:37

Με βάση τις ανάγκες εκπαίδευσης ενηλίκων πολιτών και την προσφορά εφοδίων για την εξέλιξή τους στο σύγχρονο περιβάλλον, ο Δήμος Λαρισαίων οργανώνει πενήντα πέντε δωρεάν προγράμματα, ποικίλης θεματολογίας.


Συνεχίζοντας με επιτυχία τον διεθνώς βραβευμένο θεσμό του «Πανεπιστημίου Πολιτών» στο πλαίσιο της «Πόλης που μαθαίνει», για πέμπτη συνεχή χρονιά, επενδύει στους ανθρώπους και ανταποκρίνεται στην απαίτηση των καιρών για διά βίου εκπαίδευση.
«Πόλη, είναι οι άνθρωποί της…» δήλωσε ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Σούλτης χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Λάρισας για την παρουσίαση των προγραμμάτων, τονίζοντας τη σημαντικότητα συνέχισης του θεσμού που εστιάζει στην εκπαίδευση ενηλίκων.
Στη σημασία της συνεργασίας φορέων της Λάρισας και όχι μόνο, για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημ. Δεληγιάννης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «ο Δήμος Λαρισαίων προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών, με προτεραιότητα αυτές των ευάλωτων ομάδων. Ενεργοποιεί και υλοποιεί δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διά βίου εκπαίδευση, στη συμμετοχή και στη διαμόρφωση συνειδητοποιημένων πολιτών».
Υπενθύμισε δε, πως «η συνολική δράση του Δήμου και του Πανεπιστημίου των Πολιτών, έχουν φέρει στην πόλη σημαντικές διεθνείς διακρίσεις και συγκεκριμένα το 2020 βραβεύτηκε με το βραβείο Grundtvig του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Εκπαίδευση Ενηλίκων, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ως τελικός υποψήφιος στα Πανευρωπαϊκά Βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική στη θεματική της Εκπαίδευσης. Διακρίσεις σημαντικές, αναγνώρισης και ευθύνης για μία ανάλογη συνέχεια».
Ο κ. Δεληγιάννης αναφερόμενος στη θεματολογία των προγραμμάτων, επισήμανε ότι φέτος έχουν ενταχθεί νέα, όπως το «Πανεπιστήμιο Τρίτης Ηλικίας», οι ομάδες επικοινωνίας “Μεγαλώνω και αλλάΖΩ”, κ.ά. Αντίστοιχα και ο επιστημονικός υπεύθυνος του «Πανεπιστημίου Πολιτών» και ομότιμος καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αλέξης Κόκκος, που συμμετείχε διαδικτυακά στη συνέντευξη, επισήμανε την έντονη δραστηριοποίηση και συμμετοχή φορέων της πόλης στη διοργάνωση των Κύκλων του Πανεπιστημίου, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η διδακτική μεθοδολογία των προγραμμάτων είναι συμμετοχική.
ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΤΟΥ «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ»
Αναλυτικότερα, οργανώνονται 20 προγράμματα από το «Πανεπιστήμιο Πολιτών» και 35 από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων. Οι Κύκλοι Μάθησης καλύπτουν τις θεματικές: Ψυχική υγεία - Σχολές Γονέων, εκπαίδευση εκπαιδευτών και εκπαιδευτικών, οικολογία - περιβάλλον, ΤΠΕ - θετικές επιστήμες, ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για ΑμεΑ, πρόληψη - αγωγή υγείας, γενική παιδεία - κοινωνικά θέματα, εκπαίδευση σε θέματα ευάλωτων ομάδων - πρόσφυγες.
Επισημάνθηκε, η συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα με στόχο την ευαισθητοποίηση αιρετών και στελεχών του Δήμου σε θέματα προσβασιμότητας, με την Ένωση Συντακτών με θέμα “Fake news και σύγχρονος Τύπος”, αλλά και η λειτουργία για 5η χρονιά των “Σχολών Γονέων” από μια συμμαχία των πιο σημαντικών κοινωνικών δομών της πόλης, που για τη φετινή χρονιά θα συμπεριλάβει και ομάδες γονέων Ρομά, προσφύγων, αλλά και ηλικιωμένους συμπολίτες.
ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ
Αντίστοιχα τα 35 προγράμματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου, θα γίνουν στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης.
Οι θεματικές τους αφορούν: Οικονομία - επιχειρηματικότητα, ποιότητα ζωής - περιβάλλον, νέες τεχνολογίες, γλώσσα και επικοινωνία, κοινωνικές δεξιότητες και δράσεις, πολιτισμός και τέχνη, προγράμματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα- e-επιχειρείν», «Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών», «Αγωγή υγείας-Πρώτες Βοήθειες», «Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων», «Βασικά Αγγλικά Α1», «Προληπτική Ιατρική για την Τρίτη Ηλικία» κ.ά.
ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ
Τα περισσότερα προγράμματα θα υλοποιηθούν στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (οδός Αιόλου 4), καθώς και σε πολιτιστικά κέντρα, εκπαιδευτικές δομές και σχολεία στο πλαίσιο της ανάπτυξης του προγράμματος “Ανοιχτά Σχολεία”. Οι αιτήσεις ενδιαφερομένων για συμμετοχή τους στα προγράμματα, θα γίνονται ηλεκτρονικά και θα ανακοινωθεί σύντομα η διαδικασία υποβολής τους. Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Σωτ. Βούλγαρης και Ρίτα Απρίλη, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων Σταυρούλα Μπαξεβάνου, η περιφερειακή διευθύντρια Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ Όλγα Τσιούρβα και εκπρόσωποι συνεργαζόμενων φορέων.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass