«Τα έργα δεν ξεκίνησαν, μόνο η εταιρεία εισέπραξε προκαταβολή»

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2021 15:48

Η αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο «Ιανός» στην Καρδίτσα και η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, είναι το θέμα επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε προς τον υπουργό Υποδομών, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΚΕ Γ.

Λαμπρούλης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Έναν χρόνο μετά τις περυσινές πλημμύρες του «Ιανού» στην Καρδίτσα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη καμιά διαδικασία για την αποκατάσταση των μεγάλων καταστροφών που προκλήθηκαν, αλλά ούτε για την υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων για την προστασία της περιοχής.
Στις κοινότητες Ρούσου, Αμπελικού και Καλλιθήρου Καρδίτσας, οι κάτοικοι ζουν με την ανασφάλεια για το τι πρόκειται να συμβεί σε μια επόμενη κακοκαιρία… Στα Αγραφιώτικα χωριά Αμάραντος, Σαραντάπορο, Νεράιδα, Παλαιοζωγλόπι Ραχούλας της δημοτικής ενότητας Ιτάμου Καρδίτσας καταστράφηκαν οι υδρομαστεύσεις και για αρκετό χρονικό διάστημα οι κάτοικοι αντιμετώπισαν προβλήματα με την έλλειψη νερού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Επιπλέον πέρυσι είχαν αποκλειστεί για αρκετές μέρες λόγω των κατολισθήσεων που κατέστρεψαν σε πολλά σημεία τον μοναδικό δρόμο επικοινωνίας τους με την Καρδίτσα, αλλά και το εσωτερικό δίκτυο των χωριών. Αποκλεισμένοι παραμένουν οι κάτοικοι της Νεράιδας από την πρόσβαση προς το γειτονικό χωριό Καροπλέσι…
Παρόλο που δεν ξεκίνησε κανένα έργο, έχουν ήδη δοθεί 10,84 εκατομμύρια ευρώ στην ΤΕΡΝΑ ως προκαταβολή για την αποκατάσταση των ζημιών. Οι κάτοικοι του χωριού Νεράιδας μάλιστα πληροφορήθηκαν ότι η εργολαβία αποκατάστασης του δρόμου, που ανατέθηκε στην ΤΕΡΝΑ, δεν περιλαμβάνει το τελευταίο τμήμα της διαδρομής, από Σαραντάπορο μέχρι Νεράιδα, με συνέπεια το χωριό τους να κινδυνεύει να αποκλειστεί πάλι με τις επόμενες βροχές. Επιπλέον ενημερώθηκαν ότι για όσο διάστημα θα εκτελείται η εργολαβία της ΤΕΡΝΑ στο ενταγμένο τμήμα Αμάραντος-Σαραντάπορο, δεν θα υπάρχει παράκαμψη τοπικά, αλλά η επικοινωνία των κατοίκων της Νεράιδας αλλά και του Σαρανταπόρου με την Καρδίτσα θα γίνεται μέσω Ευρυτανίας, αυξάνοντας αρκετά τη διάρκεια, αλλά και τους κινδύνους μετακίνησης. Επίσης, με βάση δημοσιεύματα, ούτε ο δρόμος για το Παλαιοζωγλόπι, περιλαμβάνεται στην εργολαβία της ΤΕΡΝΑ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass