«Χωρίς πρόσβαση σε ΑμεΑ το Α.Τ. Ελασσόνας»

Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΕ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

Δημοσίευση: 20 Νοε 2021 16:10

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να επιλυθεί άμεσα το θέμα της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, η ανυπαρξία της οποίας αποτελεί παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος, ερωτά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.


Ο κ. Κόκκαλης φέρνει το ζήτημα στη Βουλή σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι τα περισσότερα προβλήματα οφείλονται όχι τόσο στη σχετική νομοθεσία, αλλά στην πλημμελή εφαρμογή της.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση: «...Το Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας βρίσκεται σε όροφο κτιρίου στο κέντρο της πόλης όπου η πρόσβαση ατόμων με μόνιμα κινητικά προβλήματα ή με τυχαία και περιστασιακά κινητικά προβλήματα είναι παντελώς αδύνατη. Στις περιπτώσεις δε που απαιτείται η εξυπηρέτηση ατόμου που αδυνατεί να μεταβεί στον όροφο, υπάλληλος του Αστυνομικού Τμήματος μεταβαίνει στον χώρο του πεζοδρομίου για την ολοκλήρωση των ενεργειών που απαιτούνται. Η ταλαιπωρία, αλλά και η εικόνα που αντιμετωπίζει όποιος συναλλάσσεται αναγκαστικά με αυτόν τον τρόπο στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας είναι τριτοκοσμική, ενώ ουδεμία ενέργεια έχει γίνει για τη βελτίωση και επίλυση του προβλήματος.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ποσοστά των χρηστών που χρήζουν προσβάσιμων υποδομών και υπηρεσιών αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς, οι πληθυσμιακές αυτές ομάδες (άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένοι) ή και άτομα που χρήζουν προσωρινά τέτοιων υποδομών, θέτουν ως άμεση προτεραιότητα την εξάλειψη αυτών των οι διακρίσεων ώστε ο δημόσιος χώρος να μπορέσει πραγματικά να συμπεριλαμβάνει και να εξυπηρετεί όλους τους πολίτες.
Επειδή σε κάθε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να εξασφαλίζεται και να επιτυγχάνεται η ομαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ανθρώπων.
Επειδή είναι αναφαίρετο δικαίωμα η ελεύθερη και απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των πολιτών.
Επειδή το ζήτημα της προσβασιμότητας στα δημόσια κτίρια είναι τεράστιο.
Επειδή η πρόσβαση σε υπηρεσίες συνιστά πτυχή του δικαιώματος στην προσβασιμότητα
Επειδή η ανυπαρξία της προσβασιμότητας αποτελεί παραβίαση του ανθρώπινου δικαιώματος.
Επειδή πρέπει να καταργηθούν όλα τα εμπόδια που υπάρχουν για αγαθά, προϊόντα, υπηρεσίες, τεχνολογίες, αλλά και να υπάρξουν πραγματικές διευκολύνσεις για τα άτομα με αναπηρία.
Επειδή τα περισσότερα προβλήματα οφείλονται όχι τόσο στη σχετική νομοθεσία, αλλά στην πλημμελή εφαρμογή της.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να επιλυθεί άμεσα το θέμα της προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία στο Αστυνομικό Τμήμα Ελασσόνας, η ανυπαρξία της οποίας αποτελεί παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass