Υπόγειοι αγωγοί 14,8 χλμ. για την άρδευση 1.914 στρ.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2021 15:10

Νέο υπόγειο δίκτυο μήκους 14,8 χλμ. για την άρδευση 1.914 στρεμμάτων στην Ελάτεια

συνολικού προϋπολογισμού 586.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Τεμπών.
«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και βραβευμένη, πρότυπη περιβαλλοντική πολιτική στη διαχείριση του νερού. Στο πλαίσιο αυτό δώσαμε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου της υπογειοποίησης αγωγών συνολικού μήκους 14 χλμ. στην Ελάτεια» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Στηρίζουμε στην πράξη τον πρωτογενή τομέα και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Τεμπών, Γιώργο Μανώλη, υλοποιούμε ένα έργο χρήσιμο που συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής μέσω της καλύτερης διαχείρισης και αξιοποίησης του νερού» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Σκοπός του έργου είναι η μείωση απωλειών ύδατος, οι οποίες παρουσιάζονται λόγω της παλαιότητας των υφιστάμενων επιφανειακών αγωγών, αλλά και των συχνών διαρροών που παρουσιάζονται. Επίσης, μέσω της σωστής διαχείρισης ύδατος θα επιτευχθεί βελτίωση τόσο των ποιοτικών όσο και των ποσοτικών χαρακτηριστικών των καλλιεργούμενων εκτάσεων.
Η έκταση των 1.914 στρεμμάτων, της κτηματικής περιφέρειας Ελάτειας, αρδεύεται από υφιστάμενες γεωτρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στις θέσεις: Κουρί, Κουρί Αλεβίζου, Πέρα Αρμύρα, Δώθε Αρμύρα, Ζάλες, Αγά Βρύση, Μουχτή, και Παπαδαυίδ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 2022
INTERCOMM FOODS
DHMOS TEMPON 10-6-22
Μείνε μαζί μας
FESTIVAL OLYMPOU 1-7-22

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1