Οι Μελισσοκόμοι αναδεικνύουν το «χρυσάφι» της Θεσσαλίας

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕΛΙΟΥ

Δημοσίευση: 23 Νοε 2021 16:15

Την έκθεση «Η γιορτή του Μελιού» που πραγματοποιείται στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, επισκέφθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κα Ευαγγελία Λιακούλη.

Η βουλευτής, αφού περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης, συνομίλησε με παραγωγούς και επιχειρηματίες του κλάδου, ενώ ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της Μελισσοκομίας τόσο πανελλαδικά από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, κ. Ντούρα Βασίλη, όσο και σε τοπικό επίπεδο από τον πρόεδρο του Μελισσοκομικού Συλλόγου Νομού Λάρισας, κ. Καλαπούτη Κωνσταντίνο και τον αντιπρόεδρο Σφήκα Γεώργιο.
Μετά από την περιήγηση στα περίπτερα της έκθεσης, η κα Λιακούλη δήλωσε:
«Μέσα σε συνθήκες συνεχιζόμενης πανδημίας και οικονομικής δυσπραγίας, η Γιορτή Μελιού είναι εδώ για να μας καταδείξει ότι παρά τις αυξανόμενες δυσκολίες στην παραγωγή και τη διάθεση του μελιού τα τελευταία χρόνια, η ελληνική μελισσοκομία εμφανίζει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και έντονη δυναμικότητα σε επίπεδο εξαγωγών. Η ενασχόληση με τη μελισσοκομία θεωρείται, ιδιαίτερα για τους νέους, μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση ενίσχυσης του γεωργικού εισοδήματος, γεγονός που αποδεικνύεται και σε επαγγελματικό επίπεδο, με τους ολοένα και περισσότερους δραστηριοποιούμενους στον κλάδο της μελισσοκομίας στην ελληνική επικράτεια.
Σήμερα, γεμίσαμε γεύσεις, μυρωδιές και εικόνες από το «χρυσάφι» της ελληνικής φύσης, το πολύτιμο μέλι και όλα τα παράγωγα και ωφέλιμα προϊόντα του. Όμως, παράλληλα, έγινα και αποδέκτης των ουσιαστικών προβλημάτων και των αιτημάτων συνολικά που οι Μελισσοκομικοί Σύλλογοι έχουν θέσει προς το Υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Η φετινή χρονιά υπήρξε μία από τις χειρότερες για την παραγωγή μελιού, η οποία μειώθηκε κατακόρυφα λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών ως φυσικό επακόλουθο της κλιματικής κρίσης. Παράλληλα, οι Μελοπαραγωγοί, διαμαρτύρονται έντονα για την αντιμετώπισή τους από το ΥΠΠΑΤ σε σχέση με τη μηδαμινή σχεδόν οικονομική ενίσχυσή τους.
Προτείνουν ως λύση στο τραγικό αδιέξοδο που έχουν περιέλθει, να διενεργούνται εντατικοί έλεγχοι στην αγορά προκειμένου να περιοριστούν οι ελληνοποιήσεις, ενώ έχουν αιτηθεί την άμεση υπογραφή σχετικού κανονισμού, ώστε να μπει το μέλι κάτω από το ελληνικό Σήμα.
Επίσης, επιθυμούν τη δημιουργία ενός εθνικού Μελισσοκομικού Μητρώου, λειτουργικού και την άμεση κατάργηση του ηλεκτρονικού μητρώου που θεσπίστηκε από την υφυπουργό κα Αραμπατζή.
Ο νομός μας αποτελεί πηγή εδαφικού πλούτου, γι’ αυτό και πρωταρχικό μου μέλημα είναι κυρίως η ανάδειξη των Θεσσαλικών Μελισσοκομικών Συλλόγων με την πλούσια χλωρίδα της Θεσσαλίας, σε καστανιές, ρείκια, έλατα, βελανιδιές και πλήθος βοτάνων στα ορεινά του Πηλίου, του Ολύμπου, του Κίσσαβου, του Περτουλίου και της Λίμνης Πλαστήρα, να αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την ευδοκίμησή τους.
Η καρδιά του μελιού χτυπάει εδώ, στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας και ευχαριστούμε όλους όσοι κοπίασαν γι’ αυτήν την τόσο σημαντική επικοινωνία με το πολύτιμο αυτό προϊόν, το μέλι και τα παράγωγά του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass