«Σε απελπισία οι πράκτορες ΟΠΑΠ»

ΕΡΩΤΗΣΗ ΛΙΑΚΟΥΛΗ ΚΑΙ Κ.Ο. ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2021 16:00

Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Πρακτόρων του ΟΠΑΠ, κατέθεσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία συνυπογράφεται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος Αλλαγής.


Συγκεκριμένα, στην ερώτηση σχετικά με το κρίσιμο αυτό ζήτημα, επισημαίνονται τα εξής:
«Μεταξύ των επιχειρηματιών που με μεγάλη προσπάθεια προσπαθούν να επιβιώσουν κατά τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια της πανδημίας του Covid-19 και των συνεπακόλουθων περιοριστικών μέτρων που εναλλάσσονται με αυστηρά lockdowns, είναι και ο κλάδος των Πρακτόρων του ΟΠΑΠ.
Σε πρόσφατη επιστολή της προς τα μέλη της κυβέρνησης, ωστόσο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρακτόρων ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ) εκφράζει τη δικαιολογημένη αγωνία της, από τη στιγμή που οι επιχειρήσεις τους καλούνται να λειτουργήσουν, έχοντας να αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα, στα οποία είναι αδύνατον να αντεπεξέλθουν, χωρίς την αποφασιστική συνδρομή και αρωγή της Πολιτείας.
Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία κάνει λόγο για αναγκαία μεν, ωστόσο, συνεχιζόμενα περιοριστικά μέτρα, τα οποία για τρίτη κατ’ ουσία συνεχόμενη χρονιά οδηγούν σε κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης και μείωση της διάθεσης του καταναλωτικού κοινού να εισέλθει στα πρακτορεία ΟΠΑΠ, και μάλιστα κατά την πλέον παραγωγική περίοδο της χρονιάς, στην οποία εισρέει στα ταμεία τους το περίπου 30% του ετήσιου τζίρου τους.
Συνέπεια των παραπάνω είναι οι εν λόγω επιχειρήσεις να λειτουργούν με πολύ μεγάλη απώλεια κύκλου εργασιών, με αποτέλεσμα ανυπολόγιστες οικονομικές ζημίες στον κλάδο, κατάσταση βέβαια που επιτείνεται και από την αυξημένη πίεση του διαδικτυακού ανταγωνισμού, ο οποίος σαφώς ευνοείται από την παρούσα συγκυρία.
Τα νέα περιοριστικά μέτρα, οι υγειονομικοί έλεγχοι πελατών/παικτών, αλλά και ο φόβος ενός νέου, έστω και συγκεκαλυμμένου lockdown, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση, η οποία ενδέχεται να γίνει εκρηκτικότερη τους επόμενους χειμερινούς μήνες.
Σημειωτέον ότι τα πρακτορεία ΟΠΑΠ αποτελούν κατά κύριο λόγο, οικογενειακές επιχειρήσεις, αριθμούν 3.800 περίπου καταστήματα ανά την επικράτεια, απασχολώντας περίπου 15.000 εργαζόμενους και θα πρέπει να βοηθηθούν από την κυβέρνηση, ώστε κατά το δυνατόν να αποφευχθούν τα λουκέτα, δεδομένου ότι οι δραστηριότητες των Πρακτορείων έχουν από τη φύση τους διαφορετικές ανάγκες από τις υπόλοιπες επιχειρήσεις λιανεμπορίου».
Στο πλαίσιο αυτό, ζητούμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να βοηθήσουν τον κλάδο των πρακτορείων ΟΠΑΠ να επιβιώσει από την παρούσα, άκρως αρνητική, συγκυρία για τον κλάδο, καθώς και να υιοθετήσουν τις προτάσεις της ΠΟΕΠΠΠ, ώστε οι επιχειρήσεις που εκπροσωπεί να συνεχίσουν να λειτουργούν κατά το δυνατόν απρόσκοπτα και τους επόμενους πολύ δύσκολους μήνες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass