Συζήτηση για την αέρια ρύπανση

Η «ΟΡΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ» ΖΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2021 16:20

Συζήτηση – ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ορμή Ανανέωσης» Νίκος Γαμβρούλας, μετά τη δημοσιοποίηση ερευνών από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της περιοχής, σύμφωνα με τις οποίες η πόλη της Λάρισας είναι από τις πιο επιβαρυμένες πόλεις της χώρας με αέρια ρύπανση.


Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:
Τις τελευταίες ημέρες, ρεπορτάζ στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της πόλης μας, ανέφεραν πως σύμφωνα με μελέτες (*), η πόλη της Λάρισας είναι από τις πιο επιβαρυμένες πόλεις στη χώρα με αέρια ρύπανση (μικροσωματίδια PM 2,5 και διοξείδιο του αζώτου) και κάθε χρόνο εκατοντάδες συμπολίτες μας χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας αυτού του γεγονότος.
Μάλιστα, οι συγκεκριμένες μελέτες αναφέρουν πως, αν υλοποιηθούν οι συστάσεις από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), είναι δυνατόν να αποφευχθούν δεκάδες θάνατοι ετησίως.
Το Δημοτικό μας Συμβούλιο δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο απέναντι σε αυτό το γεγονός.
Για τον λόγο αυτό, η παράταξή μας καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε συζήτηση – ενημέρωση με θέμα την αέρια ρύπανση στην πόλη της Λάρισας, με σκοπό να εξάγουμε ουσιαστικά συμπεράσματα, να συμφωνήσουμε σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας και στη συνέχεια, εφόσον αυτό απαιτηθεί, το Δημοτικό μας Συμβούλιο θα πρέπει να απευθυνθεί στους αρμόδιους φορείς (Περιφέρεια, Υπουργείο κτλ.), ώστε να απαιτήσει στοχευμένες πολιτικές παρακολούθησης και περιορισμού του φαινομένου της αέριας ρύπανσης στην πόλη μας.
Για τη συζήτηση - ενημέρωση του σώματος, απαιτείται η συμμετοχή επιστημόνων της περιοχής μας (και όχι μόνο), των οποίων το επιστημονικό αντικείμενο σχετίζεται με το θέμα, ώστε να μας δώσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα και να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοτικών συμβούλων.
*Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν από το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Υγείας (ISGlobal) της Βαρκελώνης, με σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet Planetary Health».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass