Σκέπαστρο στον δρόμο Ροδιάς - Συκαμινέας

ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΑΠΤΩΣΕΙΣ ΒΡΑΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 24 Νοε 2021 15:04

Ολοκληρώνονται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι εργασίες κατασκευής σκεπάστρου

για προστασία από καταπτώσεις βράχων στο οδικό τμήμα που συνδέει τους οικισμούς της Ροδιάς και της Συκαμινέας. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.460.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στόχος είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια στις μετακινήσεις των ανθρώπινων κοινοτήτων, καθώς η βραχομάζα πάνω από το σκέπαστρο έχει ήδη αγκυρωθεί με τοποθέτηση πλέγματος και συστηματική εφαρμογή αγκυρώσεων πλήρους πάκτωσης. Η επέμβαση αφορά συνολικό μήκος 400 μέτρων. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στις αρχές του νέου έτους, αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού, διαγράμμισης και τοποθέτησης κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.
«Συνεχίζουμε τις εργασίες για την ενίσχυση της ασφάλειας στον δρόμο Ροδιάς – Συκαμινέας» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Το έργο εισέρχεται στη δεύτερη και τελευταία φάση του με την κατασκευή του σκεπάστρου από οπλισμένο σκυρόδεμα.
Πρόκειται για έργο στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής, καθώς ενισχύει την ασφαλή προσβασιμότητα σε χωριά του ορεινού όγκου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1