Κάθοδος μηλοπαραγωγών στην Αθήνα

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΟΑΣΝΛ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ

Δημοσίευση: 25 Νοε 2021 21:01

Την απόφασή τους να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Αθήνα, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό κ. Λιβανό, όπως και να δεσμευθεί η Κυβέρνηση ότι θα ενταχθούν τα μήλα στην ενίσχυση για τον

κορονοϊό και δεν θα κοπεί η συνδεδεμένη ενίσχυση έλαβαν μηλοπαραγωγοί της Αγιάς, κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποίησαν στην ταβέρνα «Χατζάκος» η ΕΟΑΣΝΛ και οι Αγροτικοί Σύλλογοι του Δήμου Αγιάς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ρίζο Μαρούδα «η κάθοδος στην πρωτεύουσα θα γίνει το επόμενο 10ήμερο με λεωφορεία, ενώ ήδη βρισκόμαστε σε επικοινωνία με μηλοπαραγωγούς της Ζαγοράς Πηλίου και της Μακεδονίας». Να σημειωθεί ότι το αίτημα για χορήγηση κορονοενίσχυσης στα μήλα αφορά την περσινή χρονιά, κατά τη διάρκεια της οποίας λόγω πανδημίας οι εξαγωγές «πάγωσαν», τα μήλα έμειναν απούλητα στις αποθήκες ή πουλήθηκαν σε τιμή κάτω του κόστους.
Η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων αναφέρεται ακόμη στη μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς οι αυξήσεις στα αγροεφόδια έχουν δημιουργήσει πρόβλημα ρευστότητας στα αγροτικά νοικοκυριά. Ακόμη η απάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στύλιου στην ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ κ. Λαμπρούλη για το θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης στα μήλα, κάστανα, αμύγδαλα έχει δημιουργήσει οργή και αγανάκτηση στους αγρότες της Αγιάς. Παίρνουν από την τσέπη των παραγωγών χιλιάδες ευρώ με μια απόφαση και μας «δουλεύουν ψιλό γαζί» να μπούμε ηλεκτρονικά να κάνουμε τα παράπονά μας και να τους «πείσουμε». Λες και δεν είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να κόψει τη συνδεδεμένη ενίσχυση σε συγκεκριμένα προϊόντα. Λες και δεν ξέρει η κυβέρνηση τι σημαίνει αυτό για τους παραγωγούς και θέλει να «πειστεί». Απέφυγε να απαντήσει, κοινώς έκανε την «πάπια» για ποιους λόγους εξαιρούνται τα μήλα Αγιάς από την ενίσχυση λόγω των επιπτώσεων από τον κορονοϊό. Καμιά απάντηση…» καταλήγει η ανακοίνωση.
Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass