«Οι Ενοπλες Δυνάμεις συνιστούν αδιαπέραστο τείχος προστασίας!»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΑΞΙΜΟΥ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠ. ΑΜΥΝΑΣ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2021 15:10

«Τα νέα προηγμένα εξοπλιστικά προγράμματα και για τα τρία όπλα, καθώς και οι ισχυρές

στρατιωτικές συμμαχίες που έχει συνάψει η χώρα μας, οδηγούν τις ένοπλες δυνάμεις στη νέα εποχή, όπου όχι μόνον εξασφαλίζουν στο ακέραιο την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ενάντια σε όποιον τα αμφισβητήσει, αλλά εξασφαλίζουν τον αναβαθμισμένο ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο». Τα παραπάνω τόνισε ο πρόεδρος βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Ο Θεσσαλός πολιτικός έτυχε ενημέρωσης από τον υπουργό Άμυνας για όλες τις εξελίξεις στα θέματα της ενίσχυσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, την αναγκαιότητα των οποίων είχε αναδείξει, ήδη, από τη συζήτηση του πρώτου προϋπολογισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ζητώντας αύξηση των αμυντικών δαπανών.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σημείωσε, επίσης, ότι «η χώρα μας ακολουθεί σταθερά τον δρόμο του σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αλλά και την ενίσχυση όλων των μοχλών αποτροπής κάθε απειλής. Πρωτίστως, ενισχύει αποφασιστικά τις ένοπλες δυνάμεις, με αεροσκάφη και πολεμικά πλοία τελευταίας τεχνολογίας, που συνιστούν αδιαπέραστο τείχος στην περιοχή του Αιγαίου. Ταυτοχρόνως, οι στρατηγικές συμφωνίες με τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες της ευρύτερης περιοχής, στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε φίλους και εχθρούς. Μετά την ενημέρωση που έλαβα από τον φίλο υπουργό, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, είμαι ακόμα πιο βέβαιος για το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για τον λόγο αυτόν θα ήθελα να του εκφράσω και τα συγχαρητήριά μου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί ο ίδιος και η σύμπασα η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Κατά τη συνάντηση ο κυβερνητικός βουλευτής είχε την ευκαιρία να θέσει σειρά ζητημάτων που αφορούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να ενεχειρίσει στον Υπουργό αντίγραφα υπομνημάτων των οποίων έγινε αποδέκτης σε συναντήσεις του με εκπροσώπους των εν ενεργεία και αποστρατεία στρατιωτικών. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ των θεμάτων που ετέθησαν:
* Για τη μισθολογική αποκατάσταση των Εθελοντών Μακράς Θητείας που, ενώ με τον Ν. 4609/19 προήχθησαν στον βαθμό του ανθυπολοχαγού, αμείβονται ως ανθυπασπιστές, ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε ότι έχει εισηγηθεί θετικά στο Υπουργείο Οικονομικών.
* Για το Συνταξιοδοτικό των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ) που συνταξιοδοτούνται στα 50 χωρίς να εξασφαλίζουν αξιοπρεπή σύνταξη και γι’ αυτό ζητούν να παραμείνουν για περισσότερα χρόνια, απάντησε ότι είναι ζήτημα υπό εξέταση από τα επιτελεία.
* Για τη βαθμολογική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ ετών κατάταξης από το 1991 και μετά σημείωσε ότι εξετάζεται θετικά.
* Τέλος, για την ισοτιμία των πτυχίων των υπαξιωματικών της αεροπορίας με τα πτυχία των πρώην ΤΕΙ είπε ότι θα εισηγηθεί θετικά στο Υπουργείο Παιδείας.
Ο υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον Μάξιμο Χαρακόπουλο ότι είναι στην τελική φάση επεξεργασίας νομοθετική ρύθμιση για θέματα προσωπικού και σταδιοδρομίας που θα δώσει λύσεις σε σειρά ζητημάτων, όπως αρκετά από αυτά που ετέθησαν.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass