Υπόγειο δίκτυο άρδευσης 20 χλμ. στο Μακρυχώρι

ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2021 16:10

Υπόγειους αγωγούς για την άρδευση γεωργικών εκμεταλλεύσεων σε περιοχές του ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.


«Μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Ύδωρ.Thess που έχει εκπονήσει και υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας ξεκινά ένα έργο ζωής για την περιοχή του Μακρυχωρίου. Υπογράφουμε σήμερα τη σύμβαση προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ για την κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης μήκους 20,5 χλμ. για την άρδευση αγροτικών εκμεταλλεύσεων σε περιοχές του ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου» δηλώνει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.
«Παράλληλα με το συγκεκριμένο έργο σε εννέα γεωτρήσεις θα τοποθετηθούν νέοι ηλεκτρικοί πίνακες - INVERTER, για εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας και την καλύτερη λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων.
Στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα στην πράξη, στηρίζουμε τους αγρότες, στηρίζουμε την εθνική οικονομία, στηρίζουμε θέσεις εργασίας» προσθέτει ο περιφερειάρχης.
Το έργο περιλαμβάνει:
A. Την προμήθεια και τοποθέτηση 20.500 μ. υπόγειων πλαστικών αρδευτικών αγωγών από σκληρό PVC 10 atm.
Β. Την αντικατάσταση δύο αντλητικών συγκροτημάτων (κατακόρυφου άξονα), λόγω παλαιότητας, με νέα.
Γ. Την αντικατάσταση εννέα παλαιών ηλεκτρικών πινάκων υφιστάμενων γεωτρήσεων με νέους ηλεκτρικούς πίνακες - INVERTER, για εξοικονόμηση νερού και ηλεκτρικής ενέργειας, καλύτερη λειτουργία των αντλητικών συγκροτημάτων και ασφάλεια αυτών.
Δ. Την προμήθεια και τοποθέτηση των απαραίτητων υδροληψιών διπλού ή ενός στομίου, καθώς και τις συσκευές ασφαλείας του δικτύου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 2022
INTERCOMM FOODS
DHMOS TEMPON 10-6-22
Μείνε μαζί μας
FESTIVAL OLYMPOU 1-7-22

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1