Ταξίδεψαν μέχρι τα Παλαιοφάρσαλα δίχως να το θέλουν!

ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΓΙΑΤΙ ...ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΑΝ ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ -ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΡΕΝΟ ΓΙΑ ΒΟΛΟ, ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Δημοσίευση: 01 Δεκ 2021 21:02

Του Κώστα Γκιάστα

Τελειωμό δεν έχουν οι περιπέτειες όλων όσοι επιλέγουν τους τελευταίους μήνες να ταξιδεύουν

καθημερινά με το τρένο και συγκεκριμένα με τον προαστιακό. Το τελευταίο διάστημα η εφημερίδα «Ελευθερία» έχει δημοσιεύσει πολλές ιστορίες ταλαιπωρίας για τους επιβάτες και χθες προστέθηκε άλλη μια σ’ αυτήν τη μεγάλη λίστα.
Επιβάτες που επέλεξαν να μετακινηθούν με το τρένο από Θεσσαλονίκη για Λάρισα, παρά το γεγονός πως έφτασαν μέχρι τον Σταθμό της πόλης και το τρένο σταμάτησε, εκείνοι δεν μπόρεσαν να κατέβουν απ’ αυτό και αναγκάστηκαν να ταξιδέψουν μέχρι τα Παλαιοφάρσαλα και εν συνεχεία να επιστρέψουν ξανά Λάρισα. Ο λόγος; Δεν άνοιγαν οι πόρτες ενός βαγονιού...
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψαν στην «Ε» οι επιβάτες: Η αμαξοστοιχία 1599 του προαστιακού ξεκινάει από τη Θεσσαλονίκη στις 11.35. Από εκεί ανεβαίνουν αρκετοί που θέλουν να φτάσουν στη Λάρισα και εν συνεχεία επιβιβάζονται και άλλοι που εργάζονται στη Λεπτοκαρυά. Το τρένο φτάνει στη Λάρισα περίπου στη 1 και μισή το μεσημέρι. Οι επιβάτες ενός βαγονιού ετοιμάζονται, σηκώνονται, και με τα προσωπικά τους αντικείμενα ανά χείρας φτάνουν στην πόρτα. Πατούν το κουμπί για να ανοίξει, τίποτα. Ξαναπατούν, πάλι τίποτα. Νιώθουν, σύμφωνα με την περιγραφή τους, το τρένο να μετακινείται και εκτιμούν πως το κάνει για να ενεργοποιηθούν οι πόρτες και να σταματήσει λίγο παρακάτω για να κατέβουν οι ίδιοι. Όμως τίποτα από τα δύο δεν συμβαίνει.
Το τρένο συνεχίζει, αναπτύσσει ταχύτητα και φεύγει. Απομακρύνεται από τη Λάρισα και οι επιβάτες μάταια προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημά τους. Κάποιοι παίρνουν τηλέφωνο στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων, αλλά δεν καταφέρνουν να βρούνε τρόπο να φτάσει σε ευήκοα ώτα το αίτημά τους.
Εν τέλει φτάνουν στα Παλαιοφάρσαλα (εκεί γίνεται ο ελιγμός για την επιστροφή της αμαξοστοιχίας προς τη Θεσσαλονίκη) και διαπιστώνεται από τους αρμόδιους πως μερικές δεκάδες επιβατών έπρεπε να έχουν κατέβει στη Λάρισα. Όπως κατάλαβαν οι επιβάτες, επειδή δεν χρησιμοποιούνται καινούργιοι συρμοί πλέον, παρουσιάστηκε βλάβη στα ηλεκτρολογικά συστήματα. Μάλιστα, εξαιτίας αυτού του προβλήματος, δεν μπόρεσαν να αλλάξουν βαγόνι για να ενημερώσουν τους αρμόδιους για το πρόβλημά τους, τη στιγμή που έπρεπε αφού δεν άνοιγαν οι πόρτες. Αυτό το διαπίστωσαν και την ώρα που διέσχιζαν τα τούνελ αφού δεν υπήρχε φωτισμός.
Τελικά οι επιβάτες επέστρεψαν στη Λάρισα λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, εμφανώς αγανακτισμένοι. Το τρένο αυτήν τη φορά σταμάτησε, οι πόρτες άνοιξαν και κατέβηκαν...
Τους τελευταίους μήνες οι επιβάτες που εργάζονται σε διαφορετικές πόλεις και επιλέγουν για την καθημερινή τους μετακίνηση το τρένο, ζούνε μια πραγματική «Οδύσσεια». Κυρίως πρόκειται για καθηγητές που είτε ως αναπληρωτές, είτε ως μόνιμοι, έκαναν την επιλογή πόλης βάσει της τοποθεσίας με γνώμονα το γεγονός πως πρόκειται για περιοχές που εξυπηρετούνται από τη σιδηροδρομική γραμμή και δη τον προαστιακό. Όλοι αυτοί ξεκινούν νωρίς το πρωί, αλλά δεν γνωρίζουν σχεδόν σε καμία των περιπτώσεων ούτε πότε θα φτάσουν στην εργασία τους, ούτε καν πότε θα επιστρέψουν στη Λάρισα. Όσοι γνωρίζουν καλά τα θέματα του σιδηρόδρομου κάνουν λόγο για μεγάλη έλλειψη τροχαίου υλικού στη Λάρισα, κάτι που υποβαθμίζει αυτό το σπουδαίο μέσο μεταφοράς.

ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ
Χθες εν τω μεταξύ δεν υπήρξε μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό, καθώς σε πρωινό δρομολόγιο Λάρισας - Βόλου, ακινητοποιήθηκε το τρένο εξαιτίας μηχανικής βλάβης, στο ύψος του ΠΕΒ στο Βελεστίνο. Οι επιβάτες αφού έκαναν λίγη υπομονή μετεπιβιβάστηκαν σε λεωφορείο και συνέχισαν το δρομολόγιό τους.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Χθες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε ανακοίνωση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος, με την οποία ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι, παρατείνεται έως και τη Δευτέρα 20.12.2021 η χρήση λεωφορείων για τις αμαξοστοιχίες 886, 887, 888 στο τμήμα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος. Επίσης, έως και τη Δευτέρα 20.12.2021 αναστέλλεται η λειτουργία των αμαξοστοιχιών 563 (Λάρισα– Παλαιοφάρσαλος) & 891/564 (Καλαμπάκα – Λάρισα).

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass