Αναγκαία η διόρθωση σφαλμάτων στα στοιχεία των ΑΤΑΚ

Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΣΕ ΛΙΒΑΝΟ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2021 15:20

Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός, ώστε να δοθεί η δυνατότητα τεκμηρίωσης της πραγματικής κατάστασης και διόρθωσης προφανών σφαλμάτων μέσω διοικητικών πράξεων για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν τα στοιχεία των ΑΤΑΚ για τους δικαιούχους αγρότες της Βασικής Ενίσχυσης, ερωτά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης.


Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ερώτηση «...Δυστυχώς για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν προβλήματα στις πληρωμές λόγω ΑΤΑΚ, η πραγματική κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που εμφανίζεται κατά τη διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ ΑΑΔΕ και ΟΠΕΚΕΠΕ. Σήμερα με τις ισχύουσες διατάξεις δεν υπάρχει η δυνατότητας διόρθωσης, τεκμηρίωσης και αποτύπωσης της συνολικής πραγματικής κατάστασης. Αυτή δύναται να επιτευχθεί μέσω της δυνατότητας προσκόμισης και διασταύρωσης των όποιων στοιχείων αποδεικνύουν και τεκμηριώνουν τη δηλωθείσα κατάσταση κατά την εμπρόθεσμη υποβολή δήλωση του ΟΣΔΕ σε σχέση με τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω του ΑΤΑΚ.
Η στέρηση αυτής της δυνατότητας από τους αγρότες, οδηγεί όχι μόνο σε αδυναμία πληρωμής τους, αλλά και σε απώλεια της δικαιούμενης επιδότησης τους με μελλοντικές οδυνηρές συνέπειες.
Επειδή έχουν προκύψει ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα και με υπευθυνότητα. Επειδή για την επόμενη προγραμματική περίοδο το 2022 είναι έτος αναφοράς της νέας ΚΑΠ και οι μειώσεις που πραγματοποιούνται θα καθορίσουν δυσμενώς τις επιδοτήσεις των παραγωγών. Επειδή απαιτείται άμεσα η δυνατότητα διόρθωσης οποιονδήποτε αστοχιών έχουν προκύψει και επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον των δικαιούμενων ενισχύσεων. Επειδή κινδυνεύει η επιβίωση των Ελλήνων αγροτών και η υποστήριξή τους είναι αναγκαία και απαραίτητη για την αποφυγή κατάρρευσης του κλάδου.
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να δοθεί η δυνατότητα τεκμηρίωσης της πραγματικής κατάστασης και διόρθωσης προφανών σφαλμάτων μέσω διοικητικών πράξεων για όλες τις περιπτώσεις που αφορούν τα στοιχεία των ΑΤΑΚ για τους δικαιούχους αγρότες της Βασικής Ενίσχυσης;»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass