«Δικαίωση σταφυλοπαραγωγών το de minimis στα Crimson»

Ο ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2021 15:08

«Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη για πολλοστή φορά επιδεικνύει τα αντανακλαστικά της και εξετάζοντας αντικειμενικά τα δεδομένα προχωρά στην απόδοση ενισχύσεων de minimis σε αγροτικά προϊόντα που πράγματι

επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα. Η υπογραφή της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών που καταβλήθηκαν ώστε να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των σταφυλοπαραγωγών Crimson και στη Λάρισα από τις περσινές πολυήμερες βροχοπτώσεις, οι οποίες έπληξαν αποδεδειγμένα την καλλιέργεια.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπήλιο Λιβανό και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη διότι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα που τους είχαμε διατυπώσει, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Επιτραπέζιου Σταφυλιού Λάρισας κ. Δημήτρη Κοκκινούλη, να εξετάσουν τα μετεωρολογικά δεδομένα και να προχωρήσουν σε ενίσχυση της εν λόγω καλλιέργειας στη Λάρισα, όπως είχαν πράξει στις αρχές καλοκαιριού για τα Crimson στην Πέλλα και την Ημαθία.
Ωστόσο, οφείλω να υπογραμμίσω ότι σε αυτήν την απόφαση θα πρέπει να συμπεριληφθούν και οι παραγωγοί Crimson στη Συκεώνα Καρδίτσας, που βρίσκονται στα όρια του νόμου Λάρισας, καθότι τα μετεωρολογικά δεδομένα που αποδείκνυαν το ύψος της βροχόπτωσης αντλήθηκαν και από σταθμό της περιοχής. Συνεπώς η ζημιά στα σταφύλια και η ενίσχυση των αγροτών της Συκεώνας δεν θα πρέπει να παραμεληθεί».
Τα παραπάνω τόνισε σε δήλωσή του ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την έκδοση της ΚΥΑ για ενισχύσεις ήσσονος σημασίας ύψους 270 ευρώ ανά στρέμμα στις καλλιέργειες σταφυλιών Crimson στον νομό Λάρισας και τις διαμαρτυρίες παραγωγών της Συκεώνας, των οποίων έγινε αποδέκτης.
Ο Θεσσαλός πολιτικός είχε πρωτοστατήσει για την ενίσχυση των σταφυλοπαραγωγών Crimson της Θεσσαλίας, διενεργώντας κοινοβουλευτικό έλεγχο και πραγματοποιώντας διαδοχικές επισκέψεις στους αρμόδιους υπουργούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass