Πρωταγωνίστρια η Λάρισα στην εκπαίδευση ενηλίκων

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ -«Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ, ΩΣ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΝ ΚΥΚΛΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑΣ...» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜ. ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2021 21:00
Στιγμιότυπο από συνάντηση στο πλαίσιο της δράσης του «Πανεπιστημίου  Πολιτών», με τον καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Columbia University  της Νέας Υόρκης, Τεντ Φλέμινγκ και τον αντιδήμαρχο Δημ. Δεληγιάννη,  στις ανακαινισμένες αίθουσες του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Λάρισας Στιγμιότυπο από συνάντηση στο πλαίσιο της δράσης του «Πανεπιστημίου Πολιτών», με τον καθηγητή Εκπαίδευσης Ενηλίκων του Columbia University της Νέας Υόρκης, Τεντ Φλέμινγκ και τον αντιδήμαρχο Δημ. Δεληγιάννη, στις ανακαινισμένες αίθουσες του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Λάρισας

Της Λένας Κισσάβου

Διαπιστωμένο και με διακρίσεις, η Λάρισα έχει πανελλαδικά πρωταγωνιστικό ρόλο

στην εκπαίδευση ενηλίκων, τόσο από άποψη οργάνωσης επιτυχημένων προγραμμάτων όσο και ανταπόκρισης από την τοπική κοινωνία, όπως δείχνουν οι εκατοντάδες συμμετοχές. Στην έναρξη του νέου κύκλου προγραμμάτων φέτος από το «Πανεπιστήμιο Πολιτών» και το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, παρατηρείται αύξηση στους τομείς εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, διεύρυνση των συνεργασιών με φορείς, επένδυση σε δομές φιλοξενίας τους και ανταπόκριση των Λαρισαίων πολιτών, με τις αιτήσεις συμμετοχής τους σε αυτά να ξεπερνούν τις 300 μέσα στις πρώτες μόλις μέρες και να αυξάνονται...
«Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η χρησιμότητα των Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης, σε μια δύσκολη περίοδο» δηλώνει στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Διοίκησης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Δημ. Δεληγιάννης, κληθείς να σχολιάσει τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών σε έναν βραβευμένο θεσμό του Δήμου, που αν μη τι άλλο, μαρτυρά «μια πόλη που μαθαίνει». Ο κ. Δεληγιάννης σημειώνει: «Τα προγράμματα είναι για πολλούς ανθρώπους τρόπος διεξόδου, εκπαίδευσης, επιμόρφωσης, αλλά και προσωπικής εξέλιξης. Οι Λαρισαίοι τα έχουν αγκαλιάσει και η Λάρισα επιβεβαιώνει τον τίτλο της ως μια πόλη που μαθαίνει και θέτει το πλαίσιο γι’ ακόμα έναν νέο κύκλο συνέχειας...», καταλήγοντας πως: «Οι προκλήσεις του μέλλοντος το χρειάζονται». Σύμφωνα με τον κ. Δεληγιάννη, ο Δήμος Λαρισαίων επενδύει σε συνεργασίες με διάφορους φορείς, τοπικούς αλλά και πανελλήνιους, διευρύνοντας συνεχώς τις κατηγορίες των αντικειμένων εκπαίδευσης-επιμόρφωσης, ενώ σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με στόχο τη στήριξή τους.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Τα αντικείμενα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, από τις 300 αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι και σήμερα, είναι οι ξένες γλώσσες (αγγλικά, ιταλικά, ισπανικά), η κοπτική –ραπτική, τα μαθήματα Αγωγής Υγείας-Πρώτων Βοηθειών, χρήσης κοινωνικών δικτύων στο διαδίκτυο και θεατρικά-εικαστικά εργαστήρια. Αντίστοιχα, αυξημένο εμφανίζεται το ενδιαφέρον, κάθε χρόνο, για το Πρόγραμμα «Σχολές Γονέων», όπως και για τα μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για την τρίτη ηλικία. Να σημειωθεί ότι σε μία θεματική ενότητα συγκροτούνται πολλά τμήματα, ανάλογα με τον αριθμό των συμμετοχών. Η διάρκεια υλοποίησης των προγραμμάτων είναι μέχρι και το καλοκαίρι. Αναλυτικότερα, οργανώνονται προγράμματα από το «Πανεπιστήμιο Πολιτών» και από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων.
Από το «Πανεπιστήμιο Πολιτών» οι κύκλοι μάθησης καλύπτουν θεματικές, όπως: Ψυχική υγεία - Σχολές Γονέων, Εκπαίδευση Εκπαιδευτών και Εκπαιδευτικών, Οικολογία - Περιβάλλον, ΤΠΕ - Θετικές Επιστήμες, Ευαισθητοποίηση του πληθυσμού για ΑμεΑ, Πρόληψη - Αγωγή Υγείας, Γενική Παιδεία - Κοινωνικά Θέματα, Εκπαίδευση σε θέματα ευάλωτων ομάδων - πρόσφυγες.
Αντίστοιχα τα προγράμματα από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου, που θα γίνουν στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» Διά Βίου Μάθησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης καλύπτουν θεματικές, όπως: Οικονομία - επιχειρηματικότητα, ποιότητα ζωής - περιβάλλον, νέες τεχνολογίες, γλώσσα και επικοινωνία, κοινωνικές δεξιότητες και δράσεις, πολιτισμός και τέχνη, προγράμματα ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα εξής: «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα - e-επιχειρείν», «Επαγγελματική ενεργοποίηση ανέργων γυναικών», «Αγωγή Υγείας-Πρώτες Βοήθειες», «Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων», «Βασικά Αγγλικά Α1», «Προληπτική Ιατρική για την Τρίτη Ηλικία» κ.ά.
Οι αιτήσεις συμμετοχής (εκτός από τις Σχολές Γονέων» που ήδη έχουν ολοκληρωθεί με 120 συμμετοχές) συνεχίζονται σε όλα τα παραπάνω.
Τα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάτοικοι του Δήμου Λαρισαίων ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.
Για τα τμήματα που υλοποιούνται μέσω διά ζώσης παρακολούθησης, απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού Covid-19 ή βεβαίωσης νόσησης σε ισχύ ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (rapid test ή PCR) έως και 48 ωρών πριν από κάθε συνάντηση. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/15QXVNSLhbquS0GR0Fmz499ZmNTqX4pj-tU30_0diE0M/edit
Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή/και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης (Τμήμα Διά Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων) και ώρες 08:00 – 14:00:  Τηλ.: 2410-680.249, 2410-680.250, 2410-680.246.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass