Αποζημιώσεις και ακριβό ρεύμα «καίνε» τους αγρότες

*ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΔΕΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2021 21:13

Τη μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής που ανεβάζει τους λογαριασμούς ρεύματος τουλάχιστον 50%, αλλά και την εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ μέχρι τέλη του χρόνου για τις

καταστροφές που σημειώθηκαν στην παραγωγή το 2021 ζήτησαν αγρότες που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ και του ΕΛΓΑ στη Λάρισα.
Τις κινητοποιήσεις διοργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, ενώ στο κατάστημα της ΔΕΗ στο πλευρό των αγροτών βρέθηκε και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Όπως κατήγγειλαν οι συγκεντρωμένοι, οι αυξήσεις στο ρεύμα επιφέρουν μεγάλη μείωση στο εισόδημά τους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως το κόστος άρδευσης που πέρυσι ανερχόταν σε 170 ευρώ ανά στρέμμα, φέτος ξεπέρασε τα 300 ευρώ.
Ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, επισήμανε μεταξύ άλλων πως «με τις μεγάλες αυξήσεις στο ρεύμα όχι απλά μειώνεται το εισόδημά μας, αλλά αν μείνουν όπως είναι δεν θα μπορούμε να ποτίζουμε τα χωράφια μας και να έχουμε παραγωγή. Οι αυξήσεις αυτές δεν είναι συγκυριακές. Έχουν να κάνουν με την πολιτική της λεγόμενης πράσινης ανάπτυξης και της απελευθέρωσης της Ενέργειας».
ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ
ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΓΑ
Ακολούθησε ανάλογη συγκέντρωση στον ΕΛΓΑ, οι αγρότες κατήγγειλαν ότι όχι μόνο δεν δόθηκαν σε όλους τους αγρότες οι προκαταβολές που είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, αλλά και πως δεν έχουν σταλεί τα πορίσματα για τις ζημιές με αποτέλεσμα οι αγρότες να εξοφληθούν μέσα στο 2022, δηλαδή τουλάχιστον 9 μήνες μετά τις ζημιές από τον παγετό. Σύμφωνα με τον κ. Μαρούδα «οι υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ μας ανέφεραν ότι θα αργήσει η έκδοση των πορισμάτων για τις ζημιές που υπέστησαν τα προϊόντα τους τόσο από τον παγετό της άνοιξης, όσο και από τον καύσωνα του Αυγούστου, με αποτέλεσμα να μην αποζημιωθούν στις 23 Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται να δούνε το χρώμα του χρήματος οι υπόλοιποι συνάδελφοί μας ανά την επικράτεια».
Στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας και Καρδίτσας.
Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω θέματα αναμένεται να απασχολήσουν την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η οποία θα συνεδριάσει μεθαύριο Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στη Νίκαια, όπου θα αποφασιστεί η κλιμάκωση του αγώνα, πανελλαδικά και συντονισμένα.
Γ. Ρούστας 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass