Η ακρίβεια βγάζει τρακτέρ στους δρόμους

Συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις, μετά τις γιορτές, αποφάσισε η Συντονιστική των Μπλόκων στη Νίκαια

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2021 21:00

Απόφαση για συντονισμένες πανελλαδικές κινητοποιήσεις μετά τις γιορτές, με προσανατολισμό τη δημιουργία μπλόκων το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη, πήραν οι αγρότες που συσπειρώνονται στην Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων χθες στη διάρκεια της Πανελλαδικής Σύσκεψης Ομοσπονδιών και Αγροτικών Συλλόγων στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας – Λάρισας.

Στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων συζητήθηκαν συνολικά τα αιτήματα των αγροτών που διεκδικούν από το Υπουργείο, ενώ επικεντρώθηκαν στο θέμα της τιμής του πετρελαίου, στο κόστος παραγωγής, αλλά και στο θέμα της αυξησης του ρεύματος.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, το κλίμα στη σύσκεψη ήταν πολύ καλό και η συμμετοχή ικανοποιητική, ενώ υπήρξε κοινό μέτωπο για κλιμάκωση του αγώνα, ώστε να υπάρξουν λύσεις σε θέματα που έχουν φέρει σε αδιέξοδο τη συντριπτική πλειοψηφία των αγροτών.
Οι αυξήσεις στις τιμές των αγροτικών εφοδίων και γενικότερα η αύξηση του κόστους παραγωγής, το ρεύμα και η τιμή του πετρελαίου απασχόλησαν ιδιαίτερα τη χθεσινή συζήτηση. Όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων: «Το πετρέλαιο κινείται σε τιμές πάνω από 1.50 ευρώ το λίτρο, όταν ο μέσος όρος της τιμής του αγροτικού πετρελαίου στην Ε.Ε. βρίσκεται κάτω από 1 ευρώ. Οσον αφορά το ρεύμα, με τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τις απανωτές αυξήσεις θα επιβαρυνθεί κατά 50-70% επιπλέον η τιμή του ρεύματος. Οι τιμές στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ιδιαίτερα στα λιπάσματα, έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί σε κάποια είδη».
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass