Πέθανε ο Κώστας Χατζής

Πολιτικός μηχανικός, καθηγητής και αρθογράφος της «Ε» - Πολιτική κηδεία σήμερα στο Νέο Κοιμητήριο

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2021 11:19

Φτωχότερη από χθες η Λάρισα των γραμμάτων, του πολιτισμού, της διανόησης, καθώς «έφυγε» για το μεγάλο ταξίδι ένα από τα πιο άξια και δημιουργικά μυαλά της.

Ο πολιτικός μηχανικός, συγγραφέας, καθηγητής και διαχρονικά ενεργός πολίτης, Κώστας Χατζής, πέθανε χθες σε ηλικία 77 ετών.
Υπήρξε για πολλά χρόνια αρθογράφος της «Ε» -είχε τη στήλη «Αντι-Θέσεις» στο Κυριακάτικο φύλλο της- απ’ όπου σχολίαζε δηκτικά τα τεκταινόμενα της τοπικής πολιτικής, κοινωνικής και πνευματικής επικαιρότητας, τόνιζε την ανάγκη ενεργητικής συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, καυτηρίαζε τα κακώς κείμενα της εξουσίας, τον λαϊκισμό εκπροσώπων της, εκθειάζοντας παράλληλα την ομορφιά της δημιουργίας, την αμφισβήτηση των αυθεντιών, την αναζήτηση νέων δρόμων σε κάθε μορφής καλλιτεχνική πρωτοβουλία. Την οποία αξιολογούσε με γνώση, αυστηρότητα, μέτρο και ανοιχτή καρδιά, όπως ακριβώς βίωνε την καθημερινότητά του.
Για πολλά χρόνια ήταν καθηγητής στη Σχολή Τεχνολόγων Μηχανικών του ΚΑΤΕΕ -και μετέπειτα ΤΕΙ- Λάρισας, έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης μεταξύ των συναδέλφων του, ενώ διατηρούσε στενούς οικογενειακούς και συναδελφικούς δεσμούς με πολλούς απ’ τους σπουδαστές του.
Σταθερός πυλώνας στη ζωή του ήταν η σύζυγός του, Κάκια Χαλήμαγα και ο μονάκριβος γιος τους, Γιάννης, τον οποίο καμάρωναν για την πορεία του στα «χνάρια» τους.
Το στερνό «αντίο» θα του πουν στις 3.30 σήμερα το μεσημέρι, φίλοι και συγγενείς του σε τελετή πολιτικής κηδείας που θα γίνει στο Νέο Κοιμητήριο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass