«Στους ουρανούς» ο ιερέας π. Κωνσταντίνος Καλύβας

ΝΙΚΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2022 17:57

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Θλίψη και συγκίνηση στη μικρή κοινωνία του Λουτρού Ελασσόνας και όχι μόνο και στην Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος από τον θάνατο του 56χρονου ιερέα π. Κωνσταντίνου Καλύβα, που «έφυγε» από τη ζωή, μετά από πολυήμερη άνιση «μάχη» με τη «μάστιγα» της εποχής μας, τον κορονοϊό. Ο ιερέας, νοσηλεύθηκε το τελευταίο διάστημα στη Μ.Ε.Θ. του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αλλά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών δυστυχώς κατέληξε. Ο εκλιπών, που ήταν πατέρας ενός παιδιού, δεν είχε προχωρήσει στη διαδικασία του εμβολιασμού κατά του “Covid-19”. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο ίδιος δεν στήριζε τον εμβολιασμό.


Οι άνθρωποι που τον γνώριζαν καλά και οι συγχωριανοί του κάνουν λόγο για έναν αφοσιωμένο ιερωμένο, συνεπή στα καθήκοντά του, άνθρωπο της προσφοράς και της ανιδιοτελούς αγάπης, ανοιχτόκαρδο και καλοκάγαθο, φίλο της καλής παρέας, με χιούμορ.
Ήταν «γέννημα – θρέμμα» του Λουτρού Ελασσόνας. Φίλος των προσκυνηματικών εξορμήσεων και εκδρομών, ταξίδεψε σε έδρες Πατριαρχείων και γνώρισε από κοντά ιερούς τόπους και ιερά προσκυνήματα.
«Ο παπα - Κώστας ήταν κοντά στον κόσμο και στους πιστούς, κοντά στους συγχωριανούς του. Πολύ κρίμα που φεύγει έτσι απρόσμενα…», «Ο παπα-Κώστας της καρδιάς μας θα λειτουργεί πια στους ουρανούς», έλεγαν χθες συγχωριανοί του, μη κρύβοντας τη συγκίνησή τους για τον απρόσμενο θάνατο του παπά του χωριού.  
Η Εξόδιος Ακολουθία του ιερέα π. Κωνσταντίνου Καλύβα θα τελεσθεί σήμερα, Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στην εκκλησία όπου διακόνησε για πολλά χρόνια, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λουτρού Ελασσόνας, όπου θα συλλειτουργήσουν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος με κληρικούς της Μητρόπολης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass