«Λίμνη» 15.000 στρέμματα στο Καλαμάκι Αγιάς

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2022 21:39

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Τα χωράφια τους κάτω από το νερό και πολλές από τις καλλιέργειές τους κατεστραμμένες αντίκρισαν χθες οι Καλαμακιώτες αγρότες με το που κόπασαν οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή την Τρίτη και την Τετάρτη, φέρνοντάς τους κυριολεκτικά σε

απόλυτη απόγνωση.
Υπολογίζεται ότι έχουν πλημμυρίσει τουλάχιστον 15.000 στρέμματα με σιτάρια, κριθάρια, τριφύλλια, ακόμη και δενδροκαλλιέργειες. Το νερό φτάνει σε ορισμένα σημεία το ένα μέτρο και το τοπίο θυμίζει μια τεράστια λίμνη και όχι φυσικά καλλιεργήσιμη έκταση. Πέρα από την καταστροφή που υφίστανται τα σπαρμένα χωράφια, όλοι θεωρούν ότι θα δυσκολευτούν να σπείρουν και τις ανοιξιάτικες καλλιέργειες, ενώ είναι βέβαιο ότι σε μερικές περιοχές μπορεί και να μη σπείρουν καθόλου.
Οι ίδιοι οι αγρότες, σε επαφή που είχαμε μαζί τους, υποστηρίζουν ότι, σε όλο αυτό το μεγάλο κομμάτι κάτω από το Καλαμάκι, υπάρχει πρόβλημα από πολλά χρόνια τώρα, λόγω έλλειψης, όπως λένε, αποστραγγιστικών και καθαρισμού στο κανάλι Τ1. Επίσης, πρόβλημα από ημιτελή, όπως επισημαίνουν, έργα και κακοτεχνίες του συλλεκτήρα Σ3 που οδηγεί τα νερά στη λίμνη Κάρλα.
Ακόμη, τονίζουν με έμφαση ότι οι αρμόδιοι φορείς έχουν ενημερωθεί εδώ και χρόνια και με παρουσία πολλές φορές των ίδιων στα σημεία όπου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα συσσώρευσης νερού. Παρόλα αυτά, λένε, χορτάσανε υποσχέσεις ότι θα διορθωθούν τα κακώς κείμενα. Το αποτέλεσμα είναι κάθε χρόνο σχεδόν, να υπάρχουν οι ίδιες πλημμύρες και να καταστρέφονται χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, με αποκορύφωμα την τωρινή απελπιστική για όλους εικόνα και κατάσταση.
«Ας έρθουν» λένε «να δούνε για τι καταστροφή μιλάμε. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι επιτέλους να μας ακούσουν, να δουν τα ζητήματά μας πιο σοβαρά και να λύσουν αυτό το πρόβλημα που επανειλημμένως τους το έχουμε επισημάνει. Σίγουρα ο συλλεκτήρας Σ3 έχει μεταφέρει χιλιάδες τόνους νερού αυτήν την εβδομάδα από τα γύρω βουνά, όπως και σε άλλες αντίστοιχες προηγούμενες περιπτώσεις.
Αν δεν υπήρχε, τότε η ζημιά θα ήταν πολλαπλάσια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κακοτεχνίες και παραλείψεις στο συγκεκριμένο αναμφίβολα μεγάλο έργο. Κακοτεχνίες και παραλείψεις που πληρώνουμε σήμερα και πληρώσαμε πολλές φορές στο παρελθόν, εμείς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass