«Τσίμπησε» 27χρονο με το... επίδομα εμβολιασμού

Ο «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ» ΤΗΣ 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΡΕΑΤΑ, «ΞΕΨΑΧΝΙΣΕ» 11.586 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 40ΧΡΟΝΗΣ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2022 21:11

Με το πρόσχημα της καταβολής... επιδόματος εμβολιασμού εξαπατήθηκε αυτήν τη φορά ένας 27χρονος Λαρισαίος, ο οποίος εμπιστεύθηκε τον προσωπικό και παράλληλα απόρρητο κωδικό της τραπεζικής κάρτας της μητέρας του, με αποτέλεσμα να τους κλέψουν

2.485 ευρώ.
Ο 27χρονος με την 50χρονη μητέρα του κατήγγειλαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας ότι προχθές το βράδυ τού τηλεφώνησε άγνωστος άνδρας που του συστήθηκε ως ο λογιστής του εργοδότη του.
Ο οποίος απατεώνας, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ζήτησε τα στοιχεία της τραπεζικής κάρτας του 27χρονου προκειμένου να του πιστώσει το ποσό των 150 ευρώ ως... επίδομα εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.
Ο 27χρονος μη έχοντας διαθέσιμα τα στοιχεία του, παρέπεμψε τον απατεώνα στη μητέρα του, η οποία πείστηκε και του παρέδωσε τον αριθμό της τραπεζικής κάρτας του γιου της. Αλλά και τα δικά της στοιχεία στη συνέχεια, καθώς ο απατεώνας προφασίστηκε αδυναμία ολοκλήρωσης της συναλλαγής.
Όταν αργότερα η 50χρονη έλεγξε τον λογαριασμό της μέσω web banking διαπίστωσε πως από τον δικό της λογαριασμό μεταφέρθηκαν 183 ευρώ στον λογαριασμό του γιου της. Την επομένη ωστόσο που και οι δύο πήγαν στην τράπεζα διαπίστωσαν ότι από τον λογαριασμό του γιου της μεταφέρθηκαν σε λογαριασμό τρίτου, το συνολικό ποσό των 2.485 ευρώ.
Ο «ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ» ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΚΡΕΑΤΑ
Προχθές επίσης μια 40χρονη Λαρισαία έπεσε θύμα τηλεφωνικής απάτης με τη μέθοδο του «phising sms», σύμφωνα με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που ερευνά την υπόθεση.
Ο άγνωστος άνδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κρεοπώλη άνδρα της, ο οποίος και του συστήθηκε ως «στρατιωτικός» της 1ης Στρατιάς και του ζήτησε -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- να ετοιμάσει μια παραγγελία κρεάτων αξίας 218 ευρώ.
Έτσι τους ζήτησε και τον τραπεζικό τους λογαριασμό, υποτίθεται για να καταθέσει χρήματα. Μεθοδεύοντας την εξαπάτηση των Λαρισαίων, ο άγνωστος δράστης απέστειλε γραπτό μήνυμα (SMS) στη 40χρονη, το οποίο μήνυμα την παρέπεμπε σε σύνδεσμο (link) που παρέπεμπε επίσης σε αληθοφανές τραπεζικό ιστότοπο.
Όπου και της ζητούσαν να βάλει στοιχεία και διαπιστευτήρια της τραπεζικής κάρτας. Το αποτέλεσμα ήταν ο δράστης με τέσσερις διαδοχικές πράξεις να αποσπάσει από τον τραπεζικό λογαριασμό της 40χρονης το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.586 ευρώ, με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας να αναζητά τους δράστες.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PERIFREIA AIUELOMIXLI
INTERCOMM FOODS
PERIFEREIA THESSALIAS 20-12
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1