Το «ευχαριστώ» του δημάρχου Αγιάς...

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2022 12:53

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Δίχως άλλο, οι μέρες που πέρασαν με την κακοκαιρία «Διομήδης» να «σφιχταγκαλιάζει» την περιοχή του Δήμου Αγιάς, ήταν πραγματικά εξαιρετικά δύσκολες.
Για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και τα πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν, χρειάστηκε να εργαστούν σε πολλαπλά επίπεδα αρκετοί άνθρωποι. Το κύμα πέρασε και οι ζημιές σιγά-σιγά αποκαθίστανται.
Ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας θέλοντας να ευχαριστήσει όλους όσοι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βοήθησαν, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


«Η επέλαση του «Διομήδη» έπληξε με σφοδρότητα και τον Δήμο μας δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα στον παραλιακό δρόμο Αγιοκάμπου – Κόκκινου Νερού, σε καλλιέργειες στην Αγιά, στο Καστρί και στην Αμυγδαλή.
Η ένταση του ανέμου επέφερε πολύωρες διακοπές ρεύματος σε πολλά χωριά και εξαιρώντας τους εργαζόμενους που κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάτω από αντίξοες συνθήκες, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα απέναντι στην ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ που δεν πρόβλεψε και βέβαια δεν προέβη στις απαραίτητες υποδομές. Παράλληλα, η μεγάλη ένταση του ανέμου προκάλεσε τεράστια κύματα, με αποτέλεσμα η θάλασσα να φτάσει και να πλημμυρίσει τα σπίτια και τα καταστήματα κατά μήκος της ακτογραμμής, ενώ σημαντικές ζημιές προκλήθηκαν και στο λιμάνι του Στομίου.
Η έντονη βροχόπτωση πλημμύρισε καλλιέργειες και σπίτια στα πεδινά χωριά, έφραξε αγωγούς όμβριων, έσπασε τσιμεντένιους αύλακες και δημιούργησε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις.
Τα συνεργεία του Δήμου, της ΔΕΥΑ, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι εργαζόμενοι του ΔΕΔΔΗΕ, δούλεψαν τρία μερόνυχτα ασταμάτητα προκειμένου να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών και να αποκαταστήσουν τάχιστα τις βλάβες.
Σ’ όλους αυτούς τους εργαζόμενους οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ.
Ευχαριστούμε επίσης, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστό, τους υπουργούς Στ. Πέτσα και Χρ. Τριαντόπουλο, για την εξαιρετική συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή τους. Όπως και τους δημοσιογράφους που μετέφεραν τόσο τα περιστατικά, όσο και τις εκκλήσεις μας προς τους πολίτες.
Ευχαριστούμε το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς, τον Λιμενικό Σταθμό Αγιοκάμπου, το Κέντρο Υγείας Αγιάς και το Δασαρχείο Αγιάς και Λάρισας, που από την πρώτη στιγμή τέθηκαν σε επιφυλακή. Τους οφείλουμε συγχαρητήρια!
Τέλος, να σημειώσουμε πως σ’ αυτό το κύμα της κακοκαιρίας φάνηκε πόσο σημαντικές ήταν οι παρεμβάσεις που έγιναν, κυρίως από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στις παραλιακές περιοχές με την κατασκευή των γεφυρών και τη διευθέτηση των χειμάρρων, σημεία στα οποία, ενώ παραδοσιακά υπήρχαν προβλήματα, και αυτήν τη φορά λειτούργησαν άριστα, προστατεύοντας σπίτια και καταστήματα.
Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους πολίτες που είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι, είτε έχουν εξοχικά στην περιοχή, σεβάστηκαν την έκκλησή μας και δεν υπήρξε σχεδόν καμία άσκοπη μετακίνηση. Χάρη στη δική τους βοήθεια, η δουλειά των υπηρεσιών διευκολύνθηκε αφάνταστα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

PERIFREIA AIUELOMIXLI
INTERCOMM FOODS
PERIFEREIA THESSALIAS 20-12
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1