«Θερίζουν» ...ηλεκτρομοτέρ στα χωράφια

«ΕΠΙΔΗΜΙΑ» ΚΛΕΦΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΚΟ ΤΟΥΣ, ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2022 21:37

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γ. Γκαντέλου
Σε έξαρση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στην επαρχία Φαρσάλων η δράση αγνώστων, που επιδίδονται σε κλοπές ηλεκτρομοτέρ από χωράφια αγροτών με σκοπό την εκμετάλλευση του χαλκού, λεηλατώντας αγροτικές περιουσίες με τα περιστατικά να μην έχουν

τέλος.
Στην επαρχία Φαρσάλων το φαινόμενο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις το τελευταίο διάστημα, με τους αγρότες να χάνουν τον ύπνο τους. Πρόκειται για αφαίρεση ηλεκτρομοτέρ από αντλιοστάσιο χωραφιών, με κύριο σκοπό το λιώσιμο και την εκμετάλλευση του χαλκού που βρίσκεται μέσα σε αυτό και τη μεταπώλησή του, όπως συνέβαινε και με τους μετασχηματιστές του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ.
Οι άγνωστοι επιλέγουν την τοποθεσία και χτυπούν κυρίως νύχτα καθώς είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτοί, τόσο από την Αστυνομία, όσο και από τους ίδιους τους αγρότες, με πολλές περιπτώσεις αγροτών να πηγαίνουν στα χωράφια τους - τυχαία - καθώς αυτή την εποχή δεν εκτελούνται εργασίες λόγω χειμώνα και να διαπιστώνουν ότι τους έχουν ξηλώσει το ηλεκτρομοτέρ που χρησιμοποιούν για τα αντλιοστάσιά τους.
Τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι ποικίλα, με το κόστος της αντικατάστασης ενός μεταχειρισμένου ηλεκτρομοτέρ άρδευσης να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ, ενώ ενός καινούργιου τα 2.000 - 2.500 ευρώ, χωρίς τα έξοδα ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, και με πολλούς αγρότες να αδυνατούν να τα αντικαταστήσουν καθώς τους έχει «χτυπήσει» νωρίτερα από τους κλέφτες η ενεργειακή κρίση στην τσέπη, με τις συνεχείς ανατιμήσεις και την εκτόξευση των λογαριασμών του αγροτικού ρεύματος στα ύψη.
«Η οικονομική απώλεια που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι τεράστια», δήλωσε αγρότης στην «Ε» γιατί πέρα από το κόστος αντικατάστασης που είναι υψηλό, δεν φαίνεται να μπαίνει ένα τέλος σε αυτή την παραβατική συμπεριφορά, καθώς είναι δύσκολο να εντοπιστούν κατά την τέλεση της παράνομης και παραβατικής πράξης τους.
Από το Α.Τ. Φαρσάλων πάντως καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον εντοπισμό των δραστών, ενισχύοντας το τελευταίο διάστημα τους ελέγχους και τις περιπολίες στην επαρχία Φαρσάλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 2022
INTERCOMM FOODS
DHMOS TEMPON 10-6-22
Μείνε μαζί μας
Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ 2022(ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ)

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1