Το κυνήγι του αγριόχοιρου «ασπίδα» για το καλαμπόκι

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΘΗΡΑΣ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2022 15:30

Την απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυρά, με την οποία σύμφωνα και με το ΦΕΚ 156/τεύχος Β/21-1-2022 παρατείνεται η χρονική περίοδος θήρας του αγριόχοιρου μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2022, χαιρετίζει η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων

Θεσσαλίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος Γιάννης Γκουρομπίνος «είναι μια απόφαση που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, μιας και ο υπερπληθυσμός των αγριόχοιρων είναι ένας σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας στην καλλιέργεια καλαμποκιού. Οι καταστροφές που παρατηρούνται κάθε χρόνο είναι τεράστιες, σε σημείο να αποτρέπουν τους αγρότες να καλλιεργήσουν καλαμπόκι, με αποτέλεσμα τη μεγάλη έλλειψη εγχώριου καλαμποκιού άρα και την αυξημένη τιμή του. Η οποία τιμή του καλαμποκιού και γενικά των ζωοτροφών όπως όλοι παρατηρούμε έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαντασίας και συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Η Ομοσπονδία έχει καταθέσει επανειλημμένως τις προτάσεις της για το θέμα της αύξησης της καλλιέργειας ζωοτροφών, αλλά δεν έχουν εισακουστεί μέχρι στιγμής. Το έχουμε πει πολλές φορές και θα το ξαναπούμε απευθυνόμενοι προς την κυβέρνηση: Κάντε κάτι να ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι για αγορά ζωοτροφών, γιατί όπως πάμε η κτηνοτροφία θα αφανιστεί».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass