ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗΣ:

Σε όλους τους αγρότες αγροτικό πετρέλαιο

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2022 15:03

Μία ιδιαίτερα καυστική δήλωση έκανε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αφορμή την εξαγγελία των επτά μέτρων για τους αγρότες από την Κυβέρνηση.


Ο Λαρισαίος πολιτικός ρωτά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «αν τα πρόβατα γεννούν μόνον τρεις μήνες τον χρόνο», καθώς η Κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη μόνο το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου για την ελάχιστη στήριξη του 7%. Προσθέτει δε, πως «οι κτηνοτρόφοι ζητούν το δίκαιο 30% επί των ζωωτροφών, αλλά και των τιμολογίων. Τα 30 εκατ. ευρώ είναι ψίχουλα, αρκεί να θυμίσω πως τον Δεκέμβριο του 2018 ως Κυβέρνηση τότε, είχαμε δώσει 45 εκατ. ευρώ μέσω του de minimis στους κτηνοτρόφους».
Ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τονίζει επίσης πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν αποτελούν «ξεκάθαρη κοροϊδία και απροκάλυπτο εμπαιγμό για όσους γνωρίζουν από αγροτιά. Γιατί να επιδοτείται μόνον το 50% της ρήτρας αναπροσαρμογής και γιατί μόνον οι δύο μήνες, Ιανουάριος και Φεβρουάριος;».
Σημειώνει επίσης ότι «η προχειρότητα και η αοριστία των μέτρων αποκαλύπτεται σε όλο της το μεγαλείο από την γκάφα ολκής να «εξαγγείλουν» μείωση του ΦΠΑ στα λιπάσματα στο 13%, όταν τα περισσότερα λιπάσματα ήταν ήδη στον συγκεκριμένο φορολογικό συντελεστή! Γι’ αυτό και αναγκάστηκαν μετά την κατακραυγή να το διορθώσουν».
Τέλος, ο κ. Κόκκαλης επισήμανε πως «το αγροτικό πετρέλαιο πρέπει για λόγους ισότητας και δικαιοσύνης να δοθεί σε όλους τους αγρότες. Δυστυχώς όμως, στην Κυβέρνηση δεν ξέρουν… πού πάνε τα τέσσερα!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass