Υπόγειοι αγωγοί άρδευσης μήκους 29 χιλιομέτρων

ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2022 15:23

Υπογράφηκε από τον δήμαρχο Κιλελέρ, Θανάση Νασιακόπουλο και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας η σύμβαση του έργου που αφορά στη βελτίωση αρδευτικών δικτύων στις τοπικές κοινότητες Μικρού Βουνού και Νέου Περιβολίου, με τη δημιουργία νέων αγωγών μεταφοράς νερού,

συνολικού μήκους 29 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ.
Το πρόγραμμα, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το «Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΠΑ 2014-2020» και τη δράση «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων». Ο προτεινόμενος σχεδιασμός της μελέτης είναι η εγκατάσταση σύγχρονου αρδευτικού δικτύου που να εξασφαλίζει επάρκεια αρδευτικού νερού με παράλληλη μείωση κατανάλωσης νερού και ενέργειας για τη λειτουργία του δικτύου διανομής. Το έργο στοχεύει στην ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, την ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση του υδροφόρου ορίζοντα και στην αειφόρο ανάπτυξη. Παράλληλα η αναμενόμενη μείωση του κόστους παραγωγής προβλέπεται να έχει θετικές επιπτώσεις και στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, αφού θα αυξηθεί το περιθώριο κέρδους των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και θα καταστεί πιο ελκυστική η ενασχόληση και πιθανόν η εγκατάσταση νέων αγροτών και επιχειρήσεων στις τοπικές κοινότητες.
Η υφιστάμενη και οι δύο δεξαμενές που προβλέπεται να κατασκευαστούν, θα δώσουν στο δίκτυο του νερού την κατάλληλη ελαστικότητα για την κάλυψη της ζήτησης σε όλη τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου, χωρίς να απαιτείται η αντικατάσταση των υφιστάμενων υποβρυχίων συγκροτημάτων ή η προσθήκη πρόσθετου μηχανολογικού εξοπλισμού.
Με το πέρας της υπογραφής της σύμβασης ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος δήλωσε τα εξής: «Σε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δημοπρατήσαμε αρχικά και σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση έργου κατασκευής υπόγειων αγωγών άρδευσης στις Τοπικές Κοινότητες του Μικρού Βουνού και του Νέου Περιβολιού του Δήμου μας. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας, ζωής και παραγωγής με το οποίο μειώνουμε το κόστος παραγωγής, μειώνουμε την κατανάλωση ενέργειας, βελτιώνουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα». Στην υπογραφή της σύμβασης ήταν παρόντες οι αντιδήμαρχοι Ιωάννα Πινάκα, Αντώνης Ρεντζιάς και Αλέκος Χονδρονάσιος, ο πρόεδρος Αχιλλέας Βαρδακούλης και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Κιλελέρ Γιάννης Παπακανάκης, καθώς και οι μηχανικοί του Δήμου Ζέτα Κράχτη και Σταυρούλα Τάχατου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 2022
INTERCOMM FOODS
DHMOS TEMPON 10-6-22
Μείνε μαζί μας
FESTIVAL OLYMPOU 1-7-22

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1