Να επαναλειτουργήσουν οι μαθητικές κατασκηνώσεις στην Κρανιά και τον Κοκκινοπηλό

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑ.ΣΥ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2022 15:37

Επερώτηση προς την Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, για τη δωρεάν αξιοποίηση των πρώην μαθητικών κατασκηνώσεων Κρανιάς του Δήμου Τεμπών και Κοκκινοπηλού του Δήμου Ελασσόνας προς όφελος των παιδιών κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της

Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας, επισημαίνοντας τα ακόλουθα: «Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και συγκεκριμένα στην Κρανιά του Δήμου Τεμπών και στον Κοκκινοπηλό του Δήμου Ελασσόνας, υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, δύο κλειστές μαθητικές κατασκηνώσεις σε ορεινές τοποθεσίες, που στο παρελθόν φιλοξενούσαν χιλιάδες παιδιά τους καλοκαιρινούς μήνες και τώρα απαξιώνονται και κινδυνεύουν από τη φθορά του χρόνου οι εγκαταστάσεις τους και από καταπατητές.
Η πρώην μαθητική κατασκήνωση στην Κρανιά του Δήμου Τεμπών, είναι χτισμένη πριν 50 περίπου χρόνια, σε έκταση 22 στρεμμάτων, σε υψόμετρο 650 μέτρων στον Κάτω Όλυμπο. Αποτελείται από μια σειρά πέτρινα κτίρια (θάλαμοι ύπνου, εστιατόρια, χώροι αναψυχής, διδασκαλίας, κ.ά.), τα οποία φιλοξένησαν επί σειρά ετών χιλιάδες παιδιά και εδώ και αρκετά χρόνια έχει κλείσει και ρημάζει. Η εν λόγω πρώην μαθητική κατασκήνωση της Κρανιάς, ανήκε στο Ελληνικό Δημόσιο και εδώ και χρόνια υπάρχει διαμάχη ανάμεσα στον Δήμο Τεμπών και το Ελληνικό Δημόσιο για την ιδιοκτησία της.
Κοντά στο χωριό Κοκκινοπηλός του Δήμου Ελασσόνας είναι χτισμένη η δεύτερη πρώην μαθητική κατασκήνωση, σε μια έκταση 17,7 στρεμμάτων, στις πλαγιές του Ολύμπου (θέση «Δραγασιά»), σε υψόμετρο 1.100 μέτρων. Η κατασκήνωση περιλαμβάνει μια σειρά κτίσματα και τον περιβάλλοντα χώρο τους. Συγκεκριμένα 8 ξεχωριστά κτίρια, 5 μονώροφα και 3 διώροφα κτίρια, ορθογώνιας κάτοψης (κουζίνα, τραπεζαρία, γραφείο, ιατρείο, κοιτώνες, αποχωρητήρια, λουτρά). Η Μαθητική Κατασκήνωση Κοκκινοπηλού είναι ιδιοκτησία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και παραχωρήθηκε στις αρχές Μαΐου 2014 δωρεάν για χρήση στον Δήμο Ελασσόνας, για περίοδο 20 ετών, χωρίς όμως να έχει λειτουργήσει.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, εκφράζοντας την αντίθεσή μας σε κάθε μορφής εκχώρηση των πρώην μαθητικών κατασκηνώσεων Κρανιάς και Κοκκινοπηλού σε επιχειρηματίες, προτείνουμε να λειτουργήσουν μόνιμα, για παιδιά Δημοτικού Σχολείου, με κοινωνικά κριτήρια (παιδιά ανέργων, οικονομικά αδυνάτων, μονογονεϊκών οικογενειών, κ.ά.), χωρίς επιβάρυνση των οικογενειών. Να διεκδικηθεί κονδύλι από την Κυβέρνηση για την επισκευή, τον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων, τη στελέχωση και την εξασφάλιση όλων των αναγκαίων για την ομαλή λειτουργία τους. Επερωτάται η Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, πώς τοποθετείται απέναντι στην πρότασή μας;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass