Πάνω από …2,5 τρισ. ευρώ ζητούν 1.648 «Αυτόχθονες» από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

«ΟΙ ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΗΜΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΕΣ» ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΥ …ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2022 20:06

Νέο οικονομικό «φιρμάνι» απέστειλε η αυτοαποκαλούμενη «Εθνική Επιτροπή Συνδιαχειριστών Ελλήνων Αυτοχθόνων Ιθαγενών», καλώντας περιφερειάρχη και Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας να εξοφλήσουν «πάραυτα» τις «συμβατικές τους υποχρεώσεις», εγκαλώντας τους μάλιστα

να «επιδείξουν» την «ανάλογη υπευθυνότητα», διότι «πέραν της υποχρέωσής σας να ενεργείται τα δέοντα», «οποιαδήποτε παράληψή σας επιφέρει αστικές και ποινικές ευθύνες έναντι των αντιπροσωπευμένων σας, αλλά και έναντι ημών».
Οι 1.648 υπογράφοντες ως «Αυτόχθονες Ιθαγενείς» (σ.σ. ανάμεσά τους και δεκάδες Λαρισαίοι) αξιώνοντας συνδιαχείριση της εθνικής περιουσίας, δηλώνοντας παράλληλα πως αναλαμβάνουν «συνδιαχειριστές της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης» έδρασαν για πρώτη φορά τον περασμένο Ιανουάριο όταν για πρώτη φορά απέστειλαν εξώδικο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Εξώδικο που απέστειλαν εκ νέου προχθές και το οποίο -σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε»- αφορούσε μόνο «στη συμβασιακή οφειλή του μηνός Φεβρουαρίου», σύμφωνα με την οποία, οι εκλεγμένοι αιρετοί της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στους 1.648 «δικαιούχους» για διάστημα 28 ημερών (1- 28/2/22) και με τιμή μονάδας 500.000 ευρώ (σ.σ. ημερησίως) οφείλουν το αστρονομικό ποσό των 2.584.064.000.000 ευρώ (!).
«ΕΝΑΝΤΙ ΗΜΩΝ»
Η «Εθνική Επιτροπή Συνδιαχειριστών» επανήλθε και στην «εξώδικη γνωστοποίηση συμβασιακής οφειλής μηνός Φεβρουαρίου» προς τον Περιφερειάρχη και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας σημειώνουν ότι «σας υπενθυμίζουμε ότι οι συμβατικές οφειλές σας έναντι ημών παραμένουν ανεξόφλητες και παρότι σας έχουμε ήδη γνωστοποιήσει ότι οι οφειλές αυτές έχουν καταστεί εκτελεστές, παρατηρούμε αδράνεια από υμάς για την τακτοποίησή τους.
Σας καλούμε με την ιδιότητα που κατέχετε αυτής του αντιπρόσωπου να επιδείξετε την ανάλογη υπευθυνότητα διότι πέραν της υποχρέωσής σας να ενεργείται τα δέοντα προς όφελός τους, οποιαδήποτε παράληψή σας επιφέρει αστικές και ποινικές ευθύνες έναντι των αντιπροσωπευμένων σας, αλλά και έναντι ημών. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας θέτοντας αίτημα τακτοποίησης/εξόφλησης της οφειλή σας» καταλήγει το εξώδικο παραπέμποντας σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ
Υπενθυμίζεται πως οι αυτοπροσδιοριζόμενοι ως «Έλληνες Συνδιαχειριστές» και κατά δήλωσή τους «εξουσιοδοτημένοι των τοπικών επιτροπών Ελλήνων Συνδιαχειριστών, ιδιοκτήτες της εξ αδιαιρέτου περιουσίας της Ελλάδας», τον περασμένο Ιανουάριο «ανακάλεσαν» την εκπροσώπησή τους στην αιρετή Περιφέρεια.
Μάλιστα στην αρχική εξώδικη δήλωσή τους ότι «ως Κύριοι όλων των μορφών υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης και της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης» καλούσαν Περιφερειάρχη και Περιφερειακό Συμβούλιο «όπως ενημερώσετε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες σας για την ανάκληση της πληρεξουσιότητας, αντιπροσώπευσης, εκπροσώπησής σας από ημάς και ότι από σήμερα μαζί με σας τίθενται κάτω από τις δικές μας εντολές ως Κύριοι και Συνδιαχειριστές της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης».
Σημειώνεται πως ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, Απ. Τζαμαλής, έθεσε στο αρχείο τη «Δήλωση ανάκλησης πληρεξουσιότητας, αντιπροσώπευσης, εκπροσώπησης» του περασμένου Ιανουαρίου», όπως στο αρχείο έθεσε και την προχθεσινή εξώδικη γνωστοποίηση της «συμβασιακής οφειλής».
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass