«Εφυγε» 59χρονος Ελασσονίτης γυμναστής

ΕΧΑΣΕ ΤΗ «ΜΑΧΗ» ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΑΚΗΣ

Δημοσίευση: 08 Απρ 2022 13:04

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Συγκίνηση και θλίψη για τον θάνατο 59χρονου Ελασσονίτη γυμναστή, που «έφυγε» από τη ζωή ξημερώματα Πέμπτης, μετά από πολύχρονη και γενναία αλλά άνιση «μάχη» που έδωσε με τον καρκίνο. Πρόκειται για τον Γιώργο Αποστ. Σπυράκη, 59 ετών, γυμναστή, δευτερότοκο γιο της οικογένειας Αποστόλου Σπυράκη (γεωπόνου) και Αγορίτσας Γκουντούλα – Σπυράκη (οδοντιάτρου), που τα τελευταία χρόνια ζούσε και εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη. Ο γνωστός γυμναστής, που επισκεπτόταν τακτικά την Ελασσόνα για να συναντήσει συγγενείς, γνωστούς και φίλους, «έσβησε» ήρεμος στο σπίτι του, έχοντας τριγύρω του όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα.


«Γέννημα – θρέμμα» της Ελασσόνας, για πολλά χρόνια εργάστηκε ως γυμναστής - καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες του Νομού Θεσσαλονίκης.
Ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία και στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Ελασσόνας. Παλαιότερα, για αρκετό καιρό φρόντιζε καθημερινά για την απρόσκοπτη λειτουργία της γνωστής οικογενειακής επιχείρησης γεωργικών φαρμάκων της Ελασσόνας «Σπυράκης».
Πολυπράγμων και πολυτάλαντος, καλλιεργημένος, ανήσυχος και δημιουργικός, αυθεντικός και ανθρώπινος, με ξεχωριστές ευαισθησίες, επικοινωνιακός, με χιούμορ, «χωρατατζής», χαμογελαστός, άτομο που έδινε σημασία στις αξίες της ζωής, ξεχώρισε για πολλά χρόνια για τις δύο αγάπες του: τα χειμερινά σπορ και τη χιονοδρομία αλλά και την παράδοση και τον παραδοσιακό χορό.
Ήταν ο πρώτος αθλητής του Χιονοδρομικού – Ορειβατικού Συλλόγου Ελασσόνας (Χ.Ο.Σ.Ε.), ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκε πιο ενεργά ως προπονητής – εκπαιδευτής σε σχολές εκμάθησης σκι. Παράλληλα, ήταν δεινός δεξιοτέχνης χορευτής των παραδοσιακών χορών με εκατοντάδες εμφανίσεις στα πόδια του με χορευτικά συγκροτήματα της Ελασσόνας (Λαογραφική Εταιρεία Ελασσόνας, «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας), της Θεσσαλονίκης (Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, κ.ά.) και περιοχών της Μακεδονίας. Πολυταξιδεμένος σε όλες τις ηπείρους του κόσμου μας, με αμέτρητες συμμετοχές ως μέλος σε αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές αποστολές.
Δεν έκρυβε τη συνεχή αγάπη του και το ενδιαφέρον για τις γενέτειρες των γονιών του, την Τσαριτσάνη (του πατέρα του) και τη Δεσκάτη Γρεβενών (της μητέρας του).  Δεν ήταν λίγοι οι φίλοι του, χθες, που ξαναθυμήθηκαν όμορφες στιγμές μαζί του.
Χαρακτηριστικά, κάποια από τα λόγια τους: «Ήταν σπάνιος, ξεχωριστός, υπέροχος ο Γιώργος». «Πραγματικός μαχητής, πάλεψε έως το τέλος, αγαπούσε τη ζωή και μας το έδειχνε με κάθε ευκαιρία». «Ο Γιώργος ήταν η ψυχή των ομάδων που συμμετείχε». «Το χιούμορ του ως την τελευταία στιγμή έμεινε αναλλοίωτο. Έβγαζε δύναμη για ζωή».  
Ο Ελασσονίτης γυμναστής, αφήνει πίσω τη σύζυγο του Ναυσικά Χαραλαμπίδου, τις κόρες του Ηλιάνα – Αγορίτσα και Μελίνα (ζουν στο Τορόντο του Καναδά) και τον αδελφό του Θανάση Σπυράκη, μηχανολόγο μηχανικό, που εδώ και πολλά χρόνια ζει μόνιμα με την οικογένειά του στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, δραστηριοποιούμενος επαγγελματικά σε εφαρμογές της Μηχανολογίας στην Ιατρική επιστήμη.
Η σορός του εκλιπόντος 59χρονου Ελασσονίτη θα μεταφερθεί σήμερα Παρασκευή, στη Ριτσώνα Βοιωτίας, όπου θα αποτεφρωθεί στο εκεί αποτεφρωτήριο, σύμφωνα με την επιθυμία του.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass