Πορεία ειρήνης την Κυριακή 22 Μαΐου

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ, ΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΘΕΣ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2022 15:30

Με πορεία ειρήνης την Κυριακή 22 Μαΐου, που φέτος συμπίπτει με την ημέρα της δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη κορυφώνεται η αντιιμπεριαλιστική δράση της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας (ΕΕΔΥΕ).


Στο πλαίσιο αυτό ήταν ενταγμένη και η αντιπολεμική εκδήλωση που διοργανώθηκε χθες από την Επιτροπή Ειρήνης και την Ένωση Γυναικών Λάρισας (ΟΓΕ) «ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, στην εμπλοκή της Ελλάδας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - NATO - EE και της μετατροπής της Λάρισας σε πολεμικό ορμητήριο».
Η εκδήλωση έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου, με την πρόεδρο της Επιτροπής Ειρήνης, Δήμητρα Παπαστεργίου, απευθύνοντας χαιρετισμό να τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «εδώ και δύο μήνες συνεχίζεται ένας άδικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος στον οποίο συγκρούονται από τη μια οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία με το μάρμαρο να το πληρώνουν ο ουκρανικός, ο ρωσικός και οι άλλοι λαοί της περιοχής».
Ευχαρίστησε, επίσης, όλους όσοι συνέβαλαν στην εκδήλωση, όπου παρουσιάσθηκαν έργα ζωγραφικής μαθητών και μαθητριών, ενώ αναγνώσθηκαν ποιήματα Ελλήνων και ξένων ποιητών με την εκδήλωση να πλαισιώνεται από μουσικό πρόγραμμα ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών, Κατερίνα Πάσχου.
Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 7:30 μ.μ. το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας διοργανώνουν συλλαλητήριο στην Κεντρική πλατεία με αφορμή την ψήφιση της Συμφωνίας Ελλάδα και ΗΠΑ για τις Βάσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

GARMPH
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1