«Ουρές» για το τρενάκι του Πηλίου

*ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ *ΚΑΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΕΚΠΛΗΞΕΩΝ

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2022 21:15

Του Κώστα Γκιάστα
Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από τη στιγμή που ένα Γυμνάσιο της Θεσσαλονίκης με 90 περίπου παιδιά έφτασε μέχρι τα Άνω Λεχώνια με σκοπό να μεταβούν μέχρι τις Μηλιές με έναν παραδοσιακό τρόπο. Με το τρενάκι του Πηλίου, που είναι διάσημο με το όνομα

«Μουτζούρης».
Το συγκεκριμένο σχολείο όχι μόνο δεν είναι το μόνο που επέλεξε αυτήν τη διαφορετικού τύπου εκδρομή, αλλά είναι μία από τις πολλές ομάδες ατόμων και συλλόγων που το τελευταίο διάστημα επιλέγουν να ταξιδέψουν μ’ αυτόν τον τρόπο. Εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο της Λάρισας, εξηγούν στην «Ε» πως από τη στιγμή που τα περιοριστικά μέτρα λόγω κορονοϊού έχουν ελαττωθεί και η επιστροφή στην κανονικότητα είναι μονόδρομος, καταγράφεται κατακόρυφη άνοδος των επισκέψεων στο Πήλιο για ένα ταξίδι με το τρένο.
Οι άνθρωποι του σιδηρόδρομου υποστηρίζουν πως όσοι ενδιαφέρονται δεν πρέπει να λησμονούν να κλείσουν το εισιτήριό τους ηλεκτρονικά και νωρίτερα για να μπορούν να είναι σίγουροι πως θα ταξιδέψουν. Αυτό γιατί παρατηρούνται συχνά φαινόμενα δυσαρέσκειας από το γεγονός πως μεγάλες παρέες δεν βρίσκουν εισιτήρια και επιστρέφουν άπραγες στην πόλη της Λάρισας.
Για την εξυπηρέτηση του κοινού υπάρχουν τρία βαγόνια στα οποία χωρούν μέχρι 32 άτομα το ανώτερο. Ωστόσο αν το επιτρέπουν οι συνθήκες και υπάρχουν μεγαλύτερες ανάγκες τότε χρησιμοποιείται κι ένα τέταρτο βαγόνι. Για να συμβεί όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει επιπλέον προσωπικό και συγκεκριμένα ένας δεύτερος συνοδός. Τα δρομολόγια δεν εκτελούνται τις καθημερινές (εκτός αν υπάρχει ενοικίαση) παρά μόνο τα Σαββατοκύριακα και το τρένο αναχωρεί από τα Άνω Λεχώνια στις 10.00 π.μ. και επιστρέφει από τις Μηλιές στις 15.00. Ενδιάμεσα γίνεται και μια στάθμευση 15 λεπτών στην Άνω Γατζέα και στις δύο κατευθύνσεις της διαδρομής.
Στα οικονομικά τώρα, ένα κανονικό εισιτήριο στοιχίζει ως απλό 10 ευρώ, ενώ με επιστροφή φτάνει στα 18 ευρώ. Το παιδικό εισιτήριο κάνει 6 και 10 ευρώ αντίστοιχα.
Αυτό σημαίνει πως μια τετραμελής οικογένεια από τη Λάρισα θα πρέπει να υπολογίζει πως θα χρειαστεί 56 ευρώ για τα εισιτήρια του τρένου, άλλα 20 ευρώ για τα καύσιμα και τα διόδια, ενώ αν επιλέξει να γευματίσει σε κάποιο εστιατόριο ή να πιεί ένα ρόφημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, το οποίο αυτήν την περίοδο κρίνεται απαραίτητο, τότε ο λογαριασμός της ημερήσιας εκδρομής θα ξεπεράσει τα 120 ευρώ.
Σίγουρα μια «τσιμπημένη» επιλογή για τις ημέρες της ακρίβειας. Ωστόσο ένα έξυπνο κόλπο είναι πως ισχύει έκπτωση 10% στην έκδοση εισιτηρίων από εφαρμογή κινητών τηλεφώνων αλλά και τάμπλετ.
Η ΠΙΟ ΣΤΕΝΗ
ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Το τρενάκι του Πηλίου είναι πολύ εντυπωσιακό όχι μόνο για τη διαδρομή αλλά και για τις ιδιαιτερότητές του και την ιστορία του. Πρόκειται για μία από τις πιο στενές σιδηροδρομικές γραμμές στον κόσμο αφού το πλάτος της γραμμής του δεν ξεπερνά τα 60 εκατοστά. Παλιότερα το τρένο που διένυε την απόσταση Βόλος – Μηλιές, κυλούσε πάνω στον σιδηρόδρομο του οποίου η κατασκευή άρχισε το 1892, με πρώτο το κομμάτι μέχρι τα Λεχώνια, για να παραδοθεί τελικά το 1896 όπως αναφέρεται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το υπόλοιπο κομμάτι μέχρι τις Μηλιές κατασκευάστηκε στη συνέχεια, για να τεθεί σε λειτουργία το 1903. Την επίβλεψη της κατασκευής του σιδηροδρομικού δικτύου είχε ο Εβαρίστο Ντε Κίρικο, ο πατέρας του γνωστού ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο, ο οποίος γεννήθηκε στον Βόλο.
Από τα Άνω Λεχώνια μέχρι τις Μηλιές η διαδρομή είναι ορεινή, διασχίζοντας τις κατάφυτες πλαγιές, με την πυκνή βλάστηση από πλατάνια και πουρνάρια. Η συνολική διαδρομή είναι μήκους 15 χιλιομέτρων και για να την ολοκληρώσει ο «Μουτζούρης» χρειάζονται περίπου 90 λεπτά. Σύμφωνα με όλους όσοι έχουν κάνει αυτήν τη διαδρομή η ώρα περνάει πολύ ευχάριστα καθώς η θέα είναι πανέμορφη.
Οι περίτεχνες κατασκευές λαξευτής μαρμαρόπετρας και γκρίζου ασβεστόλιθου που διαμόρφωσαν τις αντιστηρίξεις, τα τοξωτά γεφύρια, οι καμάρες και τα στόμια των σηράγγων είναι κάτι που δύσκολα συναντά κάποιος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λίθινη πεντάτοξη γέφυρα Καλόρεμα, στην περιοχή του Μαλακίου, ενώ εντυπωσιακή είναι και η μεγάλη μεταλλική γέφυρα του Ταξιάρχη ή Ντε Κίρικο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass