«ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ»

Ανέδειξε τον εθελοντισμό, δικαίωσε τις προσδοκίες...

Θ. ΚΟΥΤΣΟΥΚΗΣ: «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΕΤΗΣΙΟ ΘΕΣΜΟ»

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2022 15:07

«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου, αλλά και

την άριστη συνεργασία με τους φορείς που συμμετείχαν» δήλωσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Αθανάσιος Κουτσούκης με αφορμή τη λήξη της πρωτοβουλίας «Μαζί μια αγκαλιά», που προκάλεσε το ενδιαφέρον των Λαρισαίων για μια ολόκληρη εβδομάδα.
«Θεωρώ ότι το πρώτο βήμα για την εξέλιξη των εκδηλώσεων σε ετήσιο θεσμό ανθρωπιστικής δράσης, έγινε, και υπήρξε τόσο ενθαρρυντικό που είμαστε ήδη έτοιμοι για να πραγματοποιήσουμε το επόμενο» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούκης δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του για τη θεσμοθέτηση της πρωτοβουλίας, όπως ακριβώς είχε δεσμευτεί με την έναρξη της μοναδικής για τα δεδομένα της Θεσσαλίας συνάντησης των εθελοντικών οργανώσεων στον χώρο της υγείας.
Η πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας «Μαζί μια αγκαλιά» ολοκληρώθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου και έβαλε τις προϋποθέσεις, ώστε να εξελιχθεί σε έναν ετήσιο θεσμό που θα προωθεί τον εθελοντισμό, την πρόληψη, την ευεξία και την κοινωνική ευαισθησία. Αιμοδότες έσπευσαν μαζικά να συνεισφέρουν αίμα. Εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν να ενημερωθούν και εν τέλει να εγγραφούν για δωρεά, είτε μυελού των οστών στο «Όραμα Ελπίδας», είτε οργάνων στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων. Τεστ μνήμης, εκπαίδευση στη χρήση συσκευών, διαδραστικά σκετσάκια με μασκότ, χορός και τραγούδι και πολλές ακόμα δράσεις έλαβαν χώρα. Για μια ολόκληρη εβδομάδα η Κεντρική πλατεία της Λάρισας μετατράπηκε σε ένα εργοτάξιο κοινωνικής ευαισθησίας, φιλοξενώντας μια σειρά δράσεων.
Στον χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε καθημερινά παιδική γωνιά, ενώ η πλατεία ζωντάνεψε ακόμα περισσότερο όταν τις παιδικές φωνές και τις εκδηλώσεις χαράς των παιδιών συμπλήρωσαν οι εξαιρετικές φωνές των Λαρισαίων μουσικών στη συναυλία της περασμένης Πέμπτης και η ζωντάνια όσων συμμετείχαν χορεύοντας Zumba την Παρασκευή το απόγευμα και όσων συμμετείχαν στις γυμναστικές ασκήσεις την Παρασκευή το πρωί.
Συνολικά πραγματοποίησαν εγγραφή στη δράση, στη γραμματεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, 1.649 ενήλικες συμπολίτες μας που θα μπορούν στο μέλλον να λαμβάνουν νέα και ενημερώσεις, ενώ πολλοί περισσότεροι ήταν όσοι συνολικά επισκέφτηκαν τους υπόλοιπους φορείς καθώς και τα παιδιά των σχολείων και όχι μόνο που βρέθηκαν κοντά μας.
Σε δήλωσή του στην «Ε» ο κ. Κουτσούκης αναφερόμενος στην πρωτοβουλία τόνισε: «Με την ολοκλήρωση των δράσεων και βλέποντας τη συνολική εικόνα, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και περήφανος τόσο σαν φαρμακοποιός όσο και σαν πολίτης της Λάρισας.
Συνομιλώντας με τους εκπροσώπους όλων των φορέων σε καθημερινή βάση, παρατηρώντας τον ενθουσιασμό όλων των εθελοντών που συμμετείχαν, υπολογίζοντας το συνολικό αριθμό των ατόμων που δήλωσαν ενδιαφέρον, πραγματοποίησαν την εγγραφή τους στη Γραμματεία, ως εθελοντές και ζήτησαν πιο άμεση ενημέρωση για τις επόμενες φορές, παρατηρώντας τους χιλιάδες μικρούς μας φίλους που έπαιξαν, ενημερώθηκαν, κράτησαν στα χέρια τους ένα μπαλόνι, τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που στράφηκαν στην ουσιαστική προσφορά μέσω της αιμοδοσίας, της δωρεάς μυελού των οστών και της δωρεάς οργάνων, τους ασθενείς και τους συγγενείς ασθενών που για πρώτη φορά σε τόσο έντονο βαθμό και με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον απευθύνθηκαν στους αντίστοιχους Συλλόγους και ένιωσαν ότι εκεί μπορούν να βρουν μια πραγματική αγκαλιά, ειλικρινές ενδιαφέρον και ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους, τα σχολεία που πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα του Χαμόγελου του Παιδιού, όλους τους επίσημους φορείς που στήριξαν έμπρακτα τη δράση, διαβάζοντας τα ενθαρρυντικά σχόλια και αλληλεπιδρώντας με δεκάδες συναδέλφους μου που συμμετείχαν ενεργά και έχουν την εμπειρία από την καθημερινή επαφή με τους πολίτες, ώστε να κρίνουν ορθά για τον βαθμό αλληλεπίδρασης στον οποίο αυτή η δράση κατάφερε να ανέλθει, δεν μπορώ παρά να είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και περήφανος για το ξεκίνημα αυτό.
Έχουμε τη διάθεση να συνεχίσουμε, να συνεργαστούμε πιο στενά με όλους αυτούς τους φορείς, να συμβάλλουμε στο έργο τους, να ενημερώσουμε τους πολίτες μέσα απ’ τα φαρμακεία μας, που βρίσκονται παντού και όλες τις ώρες, που αποτελούν το πρώτο θεμέλιο λίθο στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα αυτής της χώρας, που γνωρίζουν τις οικογένειες και τους ασθενείς και που διαθέτουν αξιόλογους συναδέλφους φαρμακοποιούς, προσιτούς και πρόθυμους να παρέχουν τις υπηρεσίες τους και τη συμβουλή τους.
Έχουμε τη διάθεση και σε συνεργασία με τους φορείς και τους συνδιοργανωτές θα κάνουμε αυτή τη μεγάλη αγκαλιά θεσμό για την πόλη μας και γιατί όχι και για άλλες περιοχές» κατέληξε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass