Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2022 15:32

Στη Μαγνησία σήμερα ο πρωθυπουργός
Επίσκεψη στη Μαγνησία θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή (20 Μαΐου), ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

kyriakos-mhtsotakhs-dhlwsh.jpg


Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού έχει ως εξής:
-Επίσκεψη σε Κτηνοτροφική Μονάδα.
-Επίσκεψη στο Πιλοτικό Θερμοκηπιακό Πάρκο Κυκλικής Οικονομίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
-Επίσκεψη στη Λίμνη Κάρλα.
-Επίσκεψη στο κέντρο του Βόλου.
-Σύσκεψη με τους δημάρχους του Νομού Μαγνησίας.
- Επίσκεψη στην 111 Πτέρυγα Μάχης.

 

*Εκδήλωση μνήμης για εκτελεσθέντες στο Δοξαρά
Ο Δήμος Κιλελέρ και η Τοπική Κοινότητα του Δοξαρά διοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη των 24 πατριωτών που φονεύθηκαν από τα Ναζιστικά Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής στις 12 Μαΐου του 1944.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Κυριακή 22 Μαΐου, στον χώρο του μνημείου στην Τοπική Κοινότητα Δοξαρά.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: Ώρα 11 π.μ., προσέλευση στο μνημείο των πεσόντων.
Επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών, επίκαιρη ομιλία, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή, Εθνικός Ύμνος.


*Στον «Φιλόδημο» νέα στέγαστρα στάσεων στον Δήμο Αγιάς
Με το ποσό των 22.494,84 ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Αγιάς, από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων, για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Συγκεκριμένα το έργο εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

*Εκδήλωση  του Ομίλου «Μήτις» για την Ιατρική του Ιπποκράτη
Εκδήλωση με θέμα «Θωρακίστε την υγεία σας με την Ιπποκρατική Ιατρική», οργανώνει ο Φιλοσοφικός Όμιλος Θεσσαλίας «Η Μήτις», τη Δευτέρα 23 Μαΐου στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας.
Το θέμα θα παρουσιάσει η ολιστική - ομοιοπαθητικός, δρ Δήμητρα Τυλλιανάκη, η οποία σπούδασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών χειρουργός οδοντίατρος. Απέκτησε το δίπλωμα της ενεργειακής ολιστικής διατροφής με ειδική εκπαίδευση στην Πυθαγόρεια διατροφή από τη Νatural Ηealth Science ως συμβούλου Πυθαγόρειας-Ιπποκράτειας Διατροφής. Είναι μαραθωνοδρόμος, βαλκανιονίκης, ορειβάτισσα, μέλος των Γιατρών χωρίς Σύνορα, της Action Aid, του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Aγκαλιάζω», της ΠΡΟΤΕΚΤΑ ως διασώστρια σε περιπτώσεις εκτάκτων καταστροφών, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς και άλλων φιλανθρωπικών και ανθρωπιστικών οργανώσεων.

 

Εκδρομή σε Καππαδοκία, Σμύρνη, Αϊβαλί

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας και ο Μικρασιατικός Σύλλογος Βουναίνων «Η Καθ’ ημάς Ανατολή», διοργανώνουν ένα 8ήμερο ταξίδι στην Καππαδοκία, με αφορμή και την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή της Σινασσού.
Το ταξίδι αποκτά ιδιαίτερη σημασία με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Λάρισα-Προύσα-Προκόπι-Έφεσσος-Παμμούκαλε-Αϊβαλί-Σμύρνη, ένα ταξίδι γεμάτο μνήμες, χρώματα, μυρωδιές και γεύσεις.
Αναχώρηση 3 Ιουνίου- Επιστροφή 10 Ιουνίου.
Πληροφορίες: τηλ. 2410- 250907.

 

Η «Υπαίθριος Ζωή» πάει Πήλιο

Στο βουνό των Κενταύρων θα εκδράμει η «Υπαίθριος Ζωή» Λαρίσης μεθαύριο Κυριακή 22 Μαΐου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου «Η Υπαίθριος Ζωή Λαρίσης θα εκδράμει στο βουνό των Κενταύρων, στο υπέροχο Πήλιο, στις 22 Μαΐου 2022.
Θα επισκεφθούμε τη Μηλίνα με την ξεχωριστή ομορφιά και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα, τον Λαύκο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και την όμορφη πλατεία του και τελευταία θα περπατήσουμε στην παραλία του Βόλου για να απολαύσουμε το ιδιαίτερο δειλινό του». Πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου Μανδηλαρά 5β από 7 μ.μ.-9 μ.μ. και στα τηλέφωνα 2410-250.818 και 6977-947.910.

 

Οι συνταξιούχοι συνεταιριστές πάνε Γιάννενα

Στα Ιωάννινα και στο Μέτσοβο θα εκδράμει ο Σύλλογος Συνταξιούχων Προσωπικού Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων Ν. Λάρισας το Σάββατο 4 Ιουνίου. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 6938-263.639 και 6945-414.990.

 

Οι «Φίλες της Αγάπης» πάνε στην Τήνο

Οι «Φίλες της Αγάπης» προγραμματίζουν εκδρομή στην Τήνο, για τα μέλη, τις φίλες και τους φίλους του Συλλόγου. Η εκδρομή, που δεν είχε πραγματοποιηθεί δύο χρόνια λόγω της πανδημίας, θα είναι τριήμερη (7, 8, 9 Ιουνίου 2022) με δύο διανυκτερεύσεις στην Τήνο, περιήγηση στο νησί και προσκύνημα στη Μεγαλόχαρη. Επειδή οι θέσεις θα είναι περιορισμένες, λόγω των υγειονομικών μέτρων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για το πλήρες πρόγραμμα της εκδρομής και άλλες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2410-250.907.

 

Το Τοπικό Τμήμα Λάρισας του ΣΕΟ πάει στις Μηλιές

Το Τοπικό Τμήμα Λάρισας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού μαζί με την Ομάδα Συνεργασίας οργανώνουν την Πέμπτη 26 Μαΐου εκδρομή στις Μηλιές του Πηλίου. Η αναχώρηση θα γίνει στις 8.30 π.μ. από την πλατεία του Αγίου Βησσαρίωνα, μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο. Οι εκδρομείς θα κάνουν στάση για καφέ στον Βόλο και έπειτα θα κατευθυνθούν προς τις Μηλιές. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέσα στο λεωφορείο. Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα εξής τηλέφωνα: 2410-253.186 και 6937-272.210.

 

Οι χρυσοχόοι τιμούν αύριο τους προστάτες του κλάδου

Ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Ωρολογοποιών Ν. Λάρισας γιορτάζει αύριο Σάββατο 21 Μαΐου τους προστάτες του κλάδου Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη. Η Διοίκηση του Συλλόγου καλεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου στη Λάρισα τους πιστούς, τους φορείς της πόλης και κυρίως τους ανθρώπους της Αργυροχρυσοχοΐας να παραστούν στην εορταστική Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία που θα ακολουθήσει στον χώρο του Ναού. Η τελετή διοργανώνεται από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. Σημειώνεται πως η θέσπιση της γιορτής έχει τις ρίζες της στο βυζαντινό Κωνσταντινάτο, νόμισμα-φυλακτό διπλής όψεως, το οποίο αναπαράχθηκε όσο κανένα άλλο μετά την ανακάλυψή του από τους τεχνίτες αργυροχρυσοχόους και συντροφεύει ως δώρο τις σημαντικές στιγμές στη ζωή του ανθρώπου, όπως η γέννηση και η βάφτιση, αλλά και ως σύμβολο υγείας και ευτυχίας.

 

Συνελήφθη στην Αγιά 62χρονος φυγόποινος

Συνελήφθη χθες στην Αγιά από άνδρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος 62χρονος φυγόποινος, με καταγωγή από τον Αετόλοφο, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών τον Οκτώβριο του 2019 για οδήγηση υπό μέθη και παραβίαση του Κ.Ο.Κ. από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, όπου δεν είχε παρουσιαστεί. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Λάρισας.

Συνέλευση τριτέκνων Ελασσόνας

Την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Τρίτεκνων Ελασσόνας «Ο Όλυμπος», σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία του Συλλόγου, στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου Ελασσόνας.
Σε περίπτωση μη προσέλευσης του απαιτούμενου αριθμού μελών, η Συνέλευση θα μετατεθεί για την αμέσως επόμενη Παρασκευή 27 Μαΐου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, όπου στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν οι Αρχαιρεσίες του Συλλόγου για την ανάδειξη νέου Προέδρου, Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής.

 

Γιορτάζουν ναοί του Δήμου Κιλελέρ

Σήμερα Παρασκευή, παραμονή της εορτής των Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις 7 μ.μ., στο Αρμένιο, στα Άνω Βούναινα και στον Κάμπο θα ψαλεί Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Στο Αρμένιο θα γίνει περιφορά της εικόνας του Αγίου και θα ακολουθήσουν πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αύριο Σάββατο, ανήμερα της εορτής, στις 7 π.μ. στο Αρμένιο και στις 7:30 π.μ. στα Άνω Βούναινα και στον Κάμπο θα τελεστεί ο Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

 

Πανηγυρίζει ο ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αμυγδαλή

Γιορτάζει και πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αμυγδαλή Αγιάς, όπου αύριο το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ σήμερα το απόγευμα, στις 7, θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και με περιφορά της εικόνας.

 

Εκδρομή των συνταξιούχων σιδηροδρομικών

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας «Άγιος Φίλιππος» διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στον Όσιο Δαυίδ στη Βόρεια Εύβοια, το Σάββατο 28 Μαΐου. Η αναχώρηση θα γίνει στις 06.30 το πρωί από τον Σταθμό Λαρίσης. Τιμή εισιτηρίου 25 ευρώ.  Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6977-744.376, 6945-636.829, 6976-399.321.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass