«Σημαντική η συνεισφορά της μέλισσας στην ανθρωπότητα»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Π. ΣΑΡΟΥΔΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2022 15:45

«Να ευχηθούμε οι μέλισσες να συνεχίσουν το σπουδαίο έργο τους, γιατί όπως λέει και μία παροιμία «κεντρίζει η μέλισσα, αλλά το μέλι είναι γλυκό», δηλαδή τα αγαθά χρειάζονται κόπο και αγώνα για να αποκτηθούν».


Αυτό αναφέρει ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού Συλλόγου Λάρισας Πέτρος Σαρούδης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας, που γιορτάζεται στις 20 Μαΐου, με απόφαση του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Σαρούδη «η 20ή Μαΐου γιορτάζεται κάθε χρόνο ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας με απόφαση ΟΗΕ και μετά από αίτημα των Σλοβένων Μελισσοκόμων για να υπενθυμίσουν στην παγκόσμια κοινή γνώμη τα οφέλη της στον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό, καθώς και για την προώθηση των δράσεων. Η συνεισφορά της μέλισσας στην ανθρωπότητα και την επιβίωσή της είναι πολύ σημαντική. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Μελισσοκομικός τομέας έχει ζωτική σημασία για την Ε.Ε. και συνεισφέρει σημαντικά στην κοινωνία, τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά, χάρη στη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας και της βιοποικιλότητας, δεδομένης της παραγωγής τροφίμων, η οποία εξαρτάται από την επικονίαση από οικόσιτες και άγριες μέλισσες. Επίσης οι μέλισσες κι άλλοι επικονιαστές παρέχουν την επικονίαση, διασφαλίζοντας έτσι την αναπαραγωγή πολλών καλλιεργούμενων και άγριων φυτών, καθώς και την παραγωγή τροφής και την επισιτιστική ασφάλεια, ενώ παράλληλα διατηρούν δωρεάν τη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Αγροτικής Έρευνας της Γαλλίας, ο θάνατος των μελισσών θα κόστιζε 150 δισεκατομμύρια ευρώ σε όλο τον κόσμο ή 10% της αγοραίας αξίας των τροφίμων, κάτι που καταδεικνύει την ανάγκη προστασίας των εντόμων επικονιαστές. Καλή δημιουργική και παραγωγική χρονιά σε όλους τους συναδέλφους μελισσοκόμους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass