Το Μεταξοχώρι (ξανα)έβαλε τα καλά του

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΟΥ

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2022 21:25
Μετά από τις δύο χρονιές απαγόρευσης λόγω πανδημίας,  η περιοχή γιορτάζει πάλι για το κεράσι Μετά από τις δύο χρονιές απαγόρευσης λόγω πανδημίας, η περιοχή γιορτάζει πάλι για το κεράσι

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Ξεκίνησαν χθες το πρωί και θα ολοκληρωθούν σήμερα το βράδυ οι εκδηλώσεις της 41ης Γιορτής Κερασιού στο Μεταξοχώρι. Μια γιορτή για το εκλεκτό τοπικό προϊόν του Δήμου Αγιάς στο περίφημο και γραφικό αυτό χωριό του Κισσάβου, που από το 1980, με μια διακοπή τα δύο προηγούμενα έτη λόγω κορονοϊού, τιμά κάθε χρόνο τέτοια εποχή τον κόπο των δικών του πολλών κερασοπαραγωγών, αλλά και όλης της ευρύτερης περιοχής.

Το χθεσινό πρόγραμμα περιελάμβανε, κατά τις προμεσημβρινές ώρες, μαγειρική με πρώτη ύλη το κεράσι από την εκπαιδεύτρια γαστρονομίας Γιάννα Μπαλαφούτη και παρουσίαση, το απόγευμα πριν τον καθιερωμένο αγιασμό, στις εγκαταστάσεις των Γενικών Αρχείων του Κράτους, όπου φιλοξενείται το Τοπικό Αρχείο Αγιάς, της ιστορίας της Αγιάς, των σχολείων, των Κοινοτήτων και των προσωπικοτήτων της, με παράλληλη αναφορά στο πρώτο σχολείο του Μεταξοχωρίου. Κατά τις βραδινές ώρες οι επίσημα προσκεκλημένοι, όπως κι όλος ο κόσμος που επέλεξε να βρεθεί στο Μεταξοχώρι, περιηγήθηκαν στα εκθεσιακά περίπτερα και θαύμασαν στο παλιό Παρθεναγωγείο, και νυν Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, έκθεση μεταξωτών από το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Σουφλίου.
Για σήμερα Κυριακή, το πρωί στις 8:00, από την πλατεία θα ξεκινήσει πεζοπορία με προορισμό το ερειπωμένο μοναστήρι της Παναγίας Καρπούζας, μέσα σε μία καταπράσινη μαγευτική διαδρομή. Στις 10:30, στην κάτω πλατεία του χωριού, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να συμμετέχουν σε διαδραστική ζωγραφική με την εθελοντική συμμετοχή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT, ενώ, στις 11:30, στη διαδραστική παρουσίαση του βιβλίου «Θαλασσοπόροι του Ουρανού» της Δέσποινας Γκουτζολίκα από τις εκδόσεις «Πνοή». Το απόγευμα, στις 6:30, τα μικρά παιδιά θα ξεναγηθούν στο παλιό Παρθεναγωγείο προκειμένου να γνωρίσουν τα στάδια της σηροτροφίας και η γιορτή θα κλείσει με μουσικό πρόγραμμα για πιάνο και βιολί από τους/τις καθηγητές/-τριες και τους/τις μαθητές/-τριες της Μουσικής Σχολής του Δήμου Αγιάς.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τον Δήμο Αγιάς και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, σε συνεργασία με την Κοινότητα Μεταξοχωρίου, τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Καλυψώ» και τον Πολιτιστικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Μεταξοχωρίου. Συνδράμουν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός και ο Αγροτικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου, τα ΓΑΚ και η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας.

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass