«Καμίνι» σήμερα η Λάρισα

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2022 10:00

Υψηλές θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου,

θα σημειωθούν στην πόλη της Λάρισας σήμερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Ο μηχανισμός της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα, τόσο για την προστασία των αστέγων της πόλης από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα, αλλά και για τις περιπτώσεις πολιτών που επιθυμούν να βρουν έναν δροσερό χώρο στην πόλη.
Συγκεκριμένα σήμερα Πέμπτη, θα λειτουργήσει κλιματιζόμενος, φυλασσόμενος χώρος στην οδό Αχιλλέως 26, στη συνοικία της Ανθούπολης (4ο ΚΑΠΗ), όπου θα προσφέρονται και κρύα ροφήματα. Για τον εντοπισμό και ενημέρωση των αστέγων, ειδικό κλιμάκιο πραγματοποιεί συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους της πόλης. Επιπλέον υπενθυμίζεται ότι σε 24ωρη βάση λειτουργεί από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, τηλεφωνική γραμμή (6970- 236181), όπου οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.
Στη διάθεση των πολιτών τίθενται καθ όλη τη διάρκεια του καύσωνα, οι κλιματιζόμενες αίθουσες του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στο κέντρο της Λάρισας (πλατεία Ρήγα Φεραίου) και στο νέο Διοικητήριο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, στη συμβολή των οδών Καλλισθένους και Θεοφράστου.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΜΥ κ. Παναγιώτη Σκριμιζέα «σήμερα θα είναι η πιο ζεστή μέρα του καύσωνα και τις μεσημεριανές ώρες στη Λάρισα θα έχουμε λίβα. Την Παρασκευή υποχωρεί στους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία και το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου προβλέπεται επίσης να διατηρηθεί η ίδια θερμοκρασία...».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass