«Η ρήτρα θα υπάρχει, απλά οι πολίτες δεν θα τη βλέπουν»

Η ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2022 16:00

«Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και δημοσιεύτηκε στον Νόμο 4951/2022 αποτελεί κοροϊδία, αντίστοιχη ίσως και μεγαλύτερη με τη δήθεν φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών παραγωγής ενέργειας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. Λάρισας Άννα Βαγενά, επισημαίνοντας: «Διότι, η τροπολογία αναστέλλει τη ρήτρα αναπροσαρμογής, την ενσωματώνει, όμως, στην κυμαινόμενη τιμή που θα αλλάζει κάθε μήνα. Άρα η ρήτρα θα υπάρχει, απλά οι πολίτες δεν θα τη βλέπουν.


Ας μην νομίζει ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του ότι με τέτοια επικοινωνιακά κόλπα θα γλιτώσει την οργή των πολιτών. Αφού επί ένα χρόνο ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης οργάνωσε τη ληστεία νοικοκυριών και επιχειρήσεων, μέσω της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής, με στόχο να φιλοδωρήσει με εκατομμύρια τα ταμεία της ΔΕΗ και των άλλων ιδιωτών παραγωγών ενέργειας. Επί ένα χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητούσε και ζητεί την κατάργηση της ληστρικής αυτής ρήτρας και η κυβέρνηση μας κατηγορούσε για λαϊκιστές και άφηνε τη ληστεία να συνεχίζεται. Τώρα που έρχονται οι εκλογές, η κυβέρνηση, πανικόβλητη και αντιλαμβανόμενη την οργή των πολιτών, σπεύδει να εξαγγείλει τη δήθεν αναστολή της με τυμπανοκρουσίες.
Στο πλαίσιο των νέων ρυθμίσεων για τη διαμόρφωση των τιμών της ενέργειας με κατάργηση της ρήτρας, οι προμηθευτές ενέργειας ανακοίνωσαν νέα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο. Με βάση όλα όσα ανακοινώθηκαν, οι αυξήσεις είναι υπέρογκες σε τέτοιο βαθμό που όχι μόνο εκτοξεύουν εκ νέου τους λογαριασμούς που θα δουν προσεχώς στα νοικοκυριά, αλλά στην ουσία έχουν ενσωματώσει ολόκληρη τη ρήτρα αναπροσαρμογής στα τιμολόγια και με το παραπάνω. Συγκεκριμένα, κοντά στα 50 λεπτά ανά κιλοβατώρα διαμορφώνονται τα ονομαστικά οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Αύγουστο. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση, σύμφωνα με διαρροές, υπολόγιζε ότι η τελική τιμή ανά κιλοβατώρα τον Αύγουστο στους λογαριασμούς ρεύματος θα είναι κάτω από 20 λεπτά του ευρώ, ενώ η αντίστοιχη προηγούμενη τιμή κυμαινόταν μεταξύ 18 και 20 λεπτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
FESTIVAL OLYMPOU 1-7-22

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1