Η Περιφέρεια διασώζει τον ναό του Προφήτη Ηλία στο Λιβάδι

ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 1776

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2022 15:30

Τον ιστορικό ναό του Προφήτη Ηλία στο Λιβάδι Ελασσόνας που χρονολογείται το 1776 διασώζει και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα και συζήτησαν για το νέο έργο που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Θεσσαλίας με προϋπολογισμό ένταξης 95.000 ευρώ.


«Είχα τη χαρά και την τιμή να επισκεφτώ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτωνα και να τον ενημερώσω για την ένταξη ενός νέου έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας που αφορά στη διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού ναού του Προφήτη Ηλία στο Λιβάδι Ελασσόνας. Πρόκειται για έργο ουσίας που ικανοποιεί τις ανάγκες των ανθρώπων της περιοχής και διασώζει μια ιστορική εκκλησία που αποτελεί σημείο αναφοράς για το Λιβάδι.
Σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Ελασσόνας αναδεικνύουμε τη θρησκευτική κληρονομιά της περιοχής που είναι μοναδική και αναντικατάστατη και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας και κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνους» δήλωσε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ.κ. Χαρίτων δήλωσε τα εξής: «Είμαι ευτυχής και χαρούμενος που επισκέπτεται τη Μητρόπολή μας ο εντιμότατος κ. περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Η παρουσία του εδώ είναι ακόμα μια επιπλέον επιβεβαίωση της συμπαράστασής του όλα αυτά τα χρόνια στα εκκλησιαστικά μας έργα. Με την ευκαιρία της επίσκεψής του ευχαριστήσω την Περιφέρεια για άλλα δύο μεγάλα έργα που έγιναν στην επαρχία μας το τελευταίο διάστημα, την ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου που οδηγεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγιονερίου και την ασφαλτόστρωση του οδικού τμήματος που οδηγεί στην Ιερά Μονή Σπαρμού. Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση και τη διαχρονική συνεργασία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
FESTIVAL OLYMPOU 1-7-22

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1