«Να μετατραπούν από συμβασιούχες σε πλήρους απασχόλησης»

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Δημοσίευση: 05 Αυγ 2022 15:15

Με αφορμή το θέμα των σχολικών καθαριστριών η Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο Λαρισαίων με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς η κατάσταση που διαμορφώνεται από την Κυβέρνηση της ΝΔ και τη διοίκηση Καλογιάννη προοιωνίζεται πολύ επικίνδυνη και τα σχολεία της Λάρισας θα βρεθούν μπροστά σε σοβαρές ελλείψεις στην καθαριότητα, όσες φιλότιμες προσπάθειες κι αν καταβάλουν οι εργαζόμενοι.


Στον Δήμο της Λάρισας λειτουργούν 146 σχολικές μονάδες (1.184 αίθουσες), όπου φοιτούν πάνω από 23.819 μαθητές και μαθήτριες. Για τον εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα της υγιεινής - καθαριότητας των σχολικών αυτών αιθουσών, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, εγκρίθηκαν από το Υπουργείο 157 σχολικές καθαρίστριες, 67 εκ των οποίων είναι μερικής απασχόλησης.
Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, ο αριθμός αυτός δεν αρκεί για την εξασφάλιση των αναγκαίων συνθηκών καθαριότητας, για την ασφαλή λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων και για να υπάρχει σε κάθε σχολείο καθαρίστρια.
Η Δημοτική Αρχή των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά. στη Λάρισα πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις κυβερνητικές κατευθύνσεις για άλλη μια χρονιά συνεχίζει την ομηρία και το μοίρασμα της φτώχειας ανάμεσα στους εργαζόμενους της καθαριότητας των σχολείων. Με πρόσφατη απόφασή της στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου εισηγήθηκε την πρόσληψη 157 καθαριστριών, εκ των οποίων οι 90 με πλήρης απασχόληση και 67 με μερική (3ωρο), γνωρίζοντας ότι στα μέσα της περσινής χρονιάς απαιτήθηκε να μετατραπούν τουλάχιστον 55 συμβάσεις μερικής απασχόλησης σε πλήρους, για να ολοκληρωθεί το πρόγραμμα της καθαριότητας των σχολείων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Λάρισας απαιτεί άμεσα από τη Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και να παρθεί απόφαση για μετατροπή όλων των συμβάσεων των καθαριστριών μερικής απασχόλησης σε πλήρους. Παράλληλα να γίνουν και νέες προσλήψεις προσωπικού πλήρους απασχόλησης στην καθαριότητα των σχολείων, καθώς οι υπάρχουσες θέσεις δεν καλύπτουν επαρκώς όλες τις ανάγκες που υπάρχουν και αυτό φάνηκε και από την περσινή χρονιά, όποτε έγιναν και συμπληρωματικές προσλήψεις καθαριστριών, όμως ήταν μερικής απασχόλησης (2-3ωρα).
Παράλληλα απαιτούμε την κάλυψη όλων των αναγκαίων πόρων για τη μισθοδοσία των καθαριστριών πλήρους ωραρίου από τον κρατικό προϋπολογισμό, με αύξηση των ΚΑΠ και του σχετικού κωδικού από το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μη φορτώνονται στους δημότες και τα βάρη της καθαριότητας των σχολείων, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.
Τέλος, καλούμε τις καθαρίστριες των σχολικών μονάδων και τους εργαζόμενους του Δήμου να κάνουν δική τους υπόθεση τον αγώνα για μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι εκλεγμένοι με το ΚΚΕ δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι δηλώνουμε ότι ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό τους και θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
FESTIVAL OLYMPOU 1-7-22

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1