Αμεση λήψη μέτρων στήριξης για αμπελουργία οινοστάφυλων

ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2022 16:05

«Αναμφίβολα η ενεργειακή κρίση ανέτρεψε δεδομένα και ενίσχυσε την επισφάλεια που ήδη επικρατούσε στον αμπελοοινικό τομέα λόγω των επιπτώσεων του Covid.

Γι’ αυτό και οι αποφάσεις της πολιτείας για τη στήριξη της αμπελουργίας που παράγει σταφύλια για οινοποίηση θα πρέπει να επισπευσθούν και σύντομα να δρομολογηθούν συγκεκριμένα μέτρα, εξετάζοντας ενδελεχώς και τις δυνατότητες του Β’ πυλώνα της ΚΑΠ». Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την απάντηση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργου Στύλιου σε σχετική κοινοβουλευτική του παρέμβαση.
Ο Θεσσαλός πολιτικός με αναφορά του, γνωρίζοντας την πολυδιάστατη σημασία της αμπελουργίας οινοποιήσιμων σταφυλιών στην περιοχή του Τυρνάβου, συνηγορούσε στο αίτημα του προέδρου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου κ. Χρήστου Τσιτσιρίγκου για την ενίσχυση της αμπελοκαλλιέργειας οινοστάφυλων, αξιοποιώντας τα ειδικά μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του Β’ πυλώνα της ΚΑΠ, αφού, οι μέχρι σήμερα παρεμβάσεις της πολιτείας αφορούσαν μόνο τον κλάδο της οινοποιίας και όχι την παραγωγική διαδικασία των οινοποιήσιμων σταφυλιών.
Στην απάντησή του, ο αρμόδιος υφυπουργός αναφέρει ότι «όσον αφορά στην ένταξη της αμπελοκαλλιέργειας στα μέτρα ενίσχυσης από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης μέσω του Β’ πυλώνα της ΚΑΠ, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται εκτίμηση επιπτώσεων και σύντομα θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass