Μεγάλη ζημιά σε καλλιέργειες στο Καλαμάκι και στο Σωτήριο

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΙΣ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ - ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2022 15:43

Τις πληγείσες περιοχές από το χαλάζι στις τοπικές κοινότητες του Καλαμακίου και του Σωτηρίου του Δήμου Κιλελέρ επισκέφθηκε κλιμάκιο του Δήμου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και γεωπόνων του ΕΛΓΑ. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε αγροτικές καλλιέργειες και έκανε μια πρώτη εκτίμηση που

αφορά στις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες βαμβακιού, καλαμποκιού, τριφυλλιού, σε αμπέλια και σε και οπωροφόρα δέντρα (αμυγδαλιές, αχλαδιές, ελιές, φιστικιές κ.λπ.).
Σε κοινή τους δήλωση οι αντιδήμαρχοι Ιωάννα Πινάκα, Κώστας Φιλιππούλης και Αλέκος Χονδρονάσιος, οι οποίοι συμμετείχαν στο κλιμάκιο, τόνισαν με έμφαση ότι το μέγεθος της ζημίας από μια πρώτη εκτίμηση, φαίνεται να είναι πολύ μεγάλο. Εξέφρασαν όμως την πεποίθησή τους ότι οι εκτιμητές-γεωπόνοι του ΕΛΓΑ θα προβούν σε δίκαιες και τάχιστες εκτιμήσεις σεβόμενοι τον μόχθο των αγροτών οι οποίοι δυστυχώς, λόγω των αντίξοων καιρικών φαινομένων, προεξοφλούν ότι η παραγωγή τους φέτος θα συρρικνωθεί σημαντικά. Οι αντιδήμαρχοι επίσης αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία του Δήμου Κιλελέρ τόσο με τον προϊστάμενο όσο και με τους γεωπόνους του υποκαταστήματος Λάρισας του Οργανισμού, αλλά και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Παράλληλα, ανακοινώθηκε από τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Κιλελέρ Αχιλλέα Χατζούλη ότι οι αγρότες των οποίων οι καλλιέργειες έχουν υποστεί ζημιά από το χαλάζι, μπορούν να υποβάλουν δήλωση ζημιάς ΕΛΓΑ στους αρμόδιους ανταποκριτές ως και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022. Για την Τοπική Κοινότητα Σωτηρίου οι δηλώσεις γίνονται στο Παλιό Δημαρχείο της Νίκαιας στις γεωπόνους Ε. Στάθη, Α. Σταμάτη, και Σ. Ναγκούλη, τηλ. 2410-921.214. Για την Τοπική Κοινότητα Καλαμακίου στο Παλιό Δημαρχείο στο Κιλελέρ στη Χ. Τόπη, τηλ. 2413-505.800. Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί πρέπει να έχουν μαζί τους τη Δήλωση ΟΣΔΕ 2022. Την επιτόπου επιστασία των ζημιών έκαναν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Απ. Μπίλλης και οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ Ν. Λάρισας Μ. Τέγος και Γ. Σαμαράς, συνοδευόμενοι από αγρότες της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass