Αλλαγές στο καθεστώς των μικρών αποσταγματοποιών

ΝΕΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ ΕΦΚ ΣΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2022 15:53

Σε 370 ευρώ ανά εκατόλιτρο άνυδρης αιθυλικής αλκοόλης ορίζεται ο νέος συντελεστής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο προϊόν απόσταξης των διήμερων αποσταγματοποιών.


Η παραπάνω αλλαγή αναφέρεται σε εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, με την οποία παρέχει οδηγίες για την εφαρμογή του νομικού και κανονιστικού πλαισίου, που διέπει το καθεστώς λειτουργίας των διήμερων μικρών αποσταγματοποιών.
Παράλληλα, προστέθηκαν νέες επιτρεπόμενες προς απόσταξη πρώτες ύλες από τους διήμερους μικρούς αποσταγματοποιούς, όπως οι οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιών και τα σύκα – απόσυκα, ενώ επήλθαν αλλαγές στα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζουν οι εν λόγω επιτηδευματίες για τη χορήγηση άδειας απόσταξης, καθώς και σε θέματα που αφορούν στη διάθεση – διακίνηση του παραγόμενου από αυτούς προϊόντος απόσταξης. Οι αλλαγές αυτές που προβλέπονται σε εγκύκλιο της ΑΑΔΕ, εφαρμόζονται από την 1η Αυγούστου 2022. Παράλληλα, καταγράφεται το σύνολο των διαδικασιών για την εφαρμογή των σχετικών -με τους διήμερους μικρούς αποσταγματοποιούς- διατάξεων των νόμων 2960/2001 και 2969/2001.
Να σημειωθεί ότι οι οδηγίες αφορούν, τους διήμερους μικρούς αποσταγματοποιούς, τα πρόσωπα τα οποία κατέχουν άμβικες χωρητικότητας μέχρι 130 λίτρα για χρήση από τους εν λόγω παραγωγούς, καθώς και τις επιχειρήσεις που διακινούν και διαθέτουν το παραγόμενο από αυτούς προϊόν απόσταξης. Επιπλέον αφορά τις τελωνειακές αρχές και τις Χημικές Υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass