Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2022 15:00

Το σημερινό πρόγραμμα ελέγχων για τον κορονοϊό

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού στη Λάρισα για σήμερα Δευτέρα έχει ως εξής:
09:00-15:00, μαζική δειγματοληψία στο Δημαρχείο Λάρισας.
09:00-20:00, μαζική δειγματοληψία στον ΟΣΕ Λάρισας.
09:00-15:00, μαζική δειγματοληψία στον Μύλο του Παππά.
09:00-15:00, μαζική δειγματοληψία στο Εμπορικό Κέντρο Γαία.
09:00-12:00, μαζική δειγματοληψία στον Τύρναβο/Δημαρχείο.
13:00-14:30, μαζική δειγματοληψία στον Αμπελώνα/Δημαρχείο.

 

Νέο διοίκηση στον Σύλλογο Ανατολιτών

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τον Σύλλογο Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» αναδείχθηκε κατά τη Γενική Συνέλευση και τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν με το πέρας αυτής την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Η σύνθεσή του πλέον, κατά σειρά ψήφων που έλαβε ο καθένας, έχει ως εξής: Γαργαβάνης Θεόδωρος, Γκουσγκούνη Αικατερίνη, Δεληγιάννη Ιωάννα, Μαρούδας Δημήτριος, Γκουσγκούνης Γεώργιος, Δούβλης Θεόδωρος, Ουλής Ιωάννης
Η Εφορευτική Επιτροπή αποτελούνταν από τον Γκουσγκούνη Ιωάννη ως πρόεδρο και τους Γαλάνη Μαρίνο και Μαρούδα Ρίζο ως μέλη. Η Εξελεγκτική Επιτροπή από τους Λιαράτσικα Περικλή, Κανάκη Θεόδωρο και Ουλή Γεώργιο.
Τις ερχόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για την κατανομή αξιωμάτων.

 

Αιμοδοσία και λαμπαδηδρομία στον Αμπελώνα

Τιμώντας τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» πραγματοποιεί, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας Π.Ε. Λάρισας, την 98η τακτική Εθελοντική Αιμοδοσία του για το φθινόπωρο την Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου από τις 8:30 π.μ. έως τις 13:30 το μεσημέρι στην Κεντρική πλατεία του Αμπελώνα.
Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική συνδρομή Ερυθροσταυριτών του Περιφερειακού Παραρτήματος Λάρισας του Ερυθρού Σταυρού. Την ίδια μέρα και ώρα 11 π.μ. ο Σύλλογος «Η ΕΛΠΙΔΑ» υποδέχεται στην είσοδο του Αμπελώνα τη Φλόγα της Αγάπης, τη Φλόγα της 20ής Επετειακής Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντικής Αιμοδοσίας για να την οδηγήσει με εθελοντές λαμπαδηδρόμους παιδιά του 1ου Συστήματος Προσκόπων, μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων και Αθλητές των Αθλητικών Συλλόγων του Αμπελώνα και του Συλλόγου Δρομέων Φαλάνης στον χώρο της Κεντρικής πλατείας, όπου στις 11.30 π.μ. θα γίνει ειδική τελετή. Όσοι/-ες επιθυμούν και μπορούν να γίνουν εθελοντές λαμπαδηδρόμοι να περάσουν νωρίτερα από την Κεντρική πλατεία, όπου θα πραγματοποιείται η 98η Αιμοδοσία να παραλάβουν το ειδικό μπλουζάκι και τη δάδα της Λαμπαδηδρομίας.

 

Σήμερα οι εξετάσεις για το Μουσικό Σχολείο

Σήμερα Δευτέρα στις 10 το πρωί θα διενεργηθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις για την πλήρωση κενών θέσεων στο Μουσικό Σχολείο Λάρισας για το Σχολικό έτος 2022-2023. Οι γονείς/κηδεμόνες που επιθυμούν την εισαγωγή των παιδιών τους στο Μουσικό Σχολείο με την παραπάνω διαδικασία μπορούν να προσέρχονται έως και τις 9 π.μ. στη Γραμματεία του σχολείου για την υποβολή της αίτησής τους, επισυνάπτοντας συγχρόνως αποδεικτικό μονίμου κατοικίας. Πληροφορίες: 2410-627.121. Οι κενές θέσεις ανά τάξη είναι: Α’ Λυκείου 5, Β’ Λυκείου 11, Γ’ Λυκείου.

 

Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί στο Ηρώο Πεσόντων της Λάρισας στο Φρούριο. Στις 10 το πρωί θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Πόλης και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από ανώτατες πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, πολιτικά κόμματα, συλλόγους, καθώς και εκπροσώπους νομικών προσώπων και φορέων που θέλουν να τιμήσουν την εορτή αυτή.

 

Εκδρομή του Συλλόγου «Υπαίθριος Ζωή»

Η «Υπαίθριος Ζωή» Λαρίσης θα εκδράμει μεθαύριο 21 Σεπτεμβρίου στα Κύθηρα. Όπως γίνεται γνωστό από τον Φυσιολατρικό Σύλλογο της πόλης «η εκδρομή θα διαρκέσει έως τις 25 Σεπτεμβρίου. Θα επισκεφθούμε το νησί με την ιδιαίτερη φυσιογνωμία, τις εξαιρετικές ομορφιές, τις επιβλητικές ρεματιές, τα Βενετσιάνικα και Βυζαντινά μνημεία. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6934-043.208. Τα γραφεία του Συλλόγου είναι ανοιχτά από Δευτέρα έως Παρασκευή, 7 μ.μ. έως 9 μ.μ., Μανδηλαρά 5β, τηλ. 2410-250.818».

 

Ημερίδα για ένταξη των παιδιών σε σχολικές βαθμίδες

Στο πλαίσιο των συνεχόμενων δράσεων το πανελλήνιο Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) διοργανώνει ακόμα μια ενημερωτική ημερίδα στη Λάρισα με θέμα την “Ψυχολογική Ένταξη των Παιδιών στις Σχολικές Βαθμίδες”, αύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του «Πασαρέλα» απέναντι από το Αρχαίο Θέατρο. Ένα επίκαιρο θέμα που απασχολεί χιλιάδες οικογένειες, γονείς και μαθητές κάθε ηλικίας από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο, κυρίως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Θα ακουστούν απόψεις - συμβουλές από καταξιωμένους ομιλητές, ψυχολόγους και εκπαιδευτικούς συνεργάτες του ΣΟΕΔ, με στόχο ο κάθε παρευρισκόμενος φεύγοντας να αισθάνεται πιο έτοιμος από πριν, στο να βοηθήσει τα παιδιά του στον ευαίσθητο ψυχολογικό τομέα σε όλα τα εκπαιδευτικά τους βήματα. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους.

 

Ελικόπτερο κατέβασε τραυματία ορειβάτη από τον Ολυμπο

ΛΙΤΟΧΩΡΟ
Ελικόπτερο super puma παρέλαβε χθες το μεσημέρι έναν ορειβάτη εν ζωή, ο οποίος κατά τη διάρκεια ανάβασης στον Όλυμπο έπεσε και τραυματίστηκε στη θέση «Λούκι του Μύτικα».
Με το που έγινε γνωστό το περιστατικό, στήθηκε άμεση επιχείρηση διάσωσης του άνδρα όπου συμμετείχαν πυροσβέστες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λιτοχώρου Πιερίας με την υποστήριξη της 2ης και 8ης ΕΜΑΚ, ενώ κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο.
Στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με αναισθησιολόγο γιατρό. Τελικώς, το ελικόπτερο παρέλαβε τον ορειβάτη ώστε στη συνέχεια με ασθενοφόρο να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

 

Γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο 

Μετά από δύο χρόνια απουσίας διοργανώνεται η 20ή γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο από τον Σύλλογο Γυναικών περιοχής Συκουρίου σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών - Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ.Π., την Κοινότητα Συκουρίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Συκούριο, ξεκινώντας στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου και στις 2 Οκτωβρίου. Η γιορτή αμυγδάλου αποτελεί γιορτή - θεσμό για το Συκούριο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών.

 

Γιορτάζεται ο Αγιος Ευστάθιος στην Ελασσόνα

Σήμερα και αύριο στην 361 Π.Α.Π.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Η Ελασσόνα τιμά τη μνήμη του Αγίου Ευσταθίου, στον φερώνυμο Ιερό Ναό, που βρίσκεται μέσα στο στρατόπεδο της 361 ΠΑΠ / 3ος ΛΠ (στο 1ο χλμ. της Εθνικής Οδού Ελασσόνας - Κοζάνης).
Σήμερα, Δευτέρα, το απόγευμα θα τελεσθεί πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία.
Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, αύριο Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου το πρωί, θα τελεσθεί ο Όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, όπου θα λειτουργήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων.
Στις θρησκευτικές εκδηλώσεις της Τρίτης αναμένεται να παραστούν οι αρχές της περιοχής, στρατιωτικοί και αρκετοί προσκυνητές.
Λίγα λόγια για τον βίο του Αγίου Ευσταθίου:
Ο Άγιος ήταν αρχικά ειδωλολάτρης και ονομαζόταν Πλακίδας. Αρχιστράτηγος στον ρωμαϊκό στρατό επί αυτοκρατορίας Τραϊανού. Όταν ο Χριστός παρουσιάσθηκε μπροστά του μια μέρα στο δάσος με τη μορφή ελαφιού, ο Ευστάθιος πίστεψε και βαπτίσθηκε μαζί με τη σύζυγό του Θεοπίστη και τα παιδιά τους Αγάπιο και Θεόπιστο. Μόλις πληροφορήθηκε ο αυτοκράτορας ότι ο αξιωματικός του έγινε χριστιανός, τον απέπεμψε από τον στρατό και τον εξόρισε μαζί με την οικογένειά του. Μάλιστα, στον δρόμο για την εξορία ο Ευστάθιος χωρίσθηκε από τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Έπειτα από κάποια χρόνια, ο Τραϊανός χρειάσθηκε ξανά την πολύτιμη προσφορά του Ευσταθίου και τον ανακάλεσε στο στράτευμά του. Οι πολεμικές ικανότητες του Αγίου χάρισαν στον αυτοκράτορα μεγάλες νίκες. Μάλιστα, ο Ευστάθιος σε μια από τις εκστρατείες του βρήκε ξανά την οικογένειά του, η οποία όλα αυτά τα χρόνια είχε περάσει πολλές κακουχίες. Λίγο καιρό αργότερα ο Ανδριανός, διάδοχος του Τραϊανού, ζήτησε από τον Ευστάθιο να παραστεί σε θυσία που θα γινόταν σε ειδωλολατρικούς θεούς. Ο Ευστάθιος αρνήθηκε και ο αυτοκράτορας διέταξε να τον θανατώσουν, κλείνοντάς τον μέσα σε… πυρακτωμένο χάλκινο βόδι!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass