«Συκοφαντούν τον πρόεδρο για να μας χτυπήσουν…»

*Η ΔΑΣ ΟΤΑ για την αντικατάσταση του Ζ. Γκαραλιάκου στον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2022 15:30

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, μετά και την αντικατάσταση του προέδρου Ζήση Γκαραλιάκου, η παράταξη ΔΑΣ - ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «η αλλαγή Προεδρείου, με την αντικατάσταση του εκλεγμένου προέδρου με τον συνδυασμό της ΔΑΣ ΟΤΑ, απ’ τις δυνάμεις της ΠΑΣΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και τη σιωπηλή στήριξη της ΔΑΚΕ, ασφαλώς δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί αλλοίωση της θέλησης των εκατοντάδων συναδέλφων που ανέδειξαν τη ΔΑΣ ΟΤΑ πρώτη δύναμη στις πρόσφατες αρχαιρεσίες.


Δεν αφορά το πρόσωπο του Προέδρου στοχεύει στον αγωνιστικό προσανατολισμό του Συλλόγου. Συκοφαντούν τον πρόεδρο, επικεφαλής της ΔΑΣ ΟΤΑ, για να χτυπήσουν τις δυνάμεις που παλεύουν αταλάντευτα για τον ταξικό διεκδικητικό προσανατολισμό του συλλόγου.
Όσα επικαλούνται είναι προφάσεις. Αυτό που πραγματικά τους ενοχλεί είναι ο σύλλογος με τη ΔΑΣ ΟΤΑ πρώτη δύναμη που έμπαινε μπροστά για να οργανωθεί κάθε διεκδίκηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Να ικανοποιηθεί κάθε δίκαιο αίτημα για τη βελτίωση των όρων δουλειάς και ζωής.
Και μάλιστα όλων των εργαζομένων όχι μόνο των μόνιμων, αλλά και των πάνω από 470 συμβασιούχων μόνο του Δήμου Λαρισαίων, καθώς οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ, δεν τους θεωρούν «κανονικούς εργαζόμενους», γι’ αυτό δεν τους δέχονται καν ως μέλη των Συλλόγων Εργαζομένων. Ενώ οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ «σφυρίζουν αδιάφορα» σαν να μην υπάρχουν συμβασιούχοι! Τους ενοχλεί επίσης ότι η ΔΑΣ βρέθηκε απέναντί τους, απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΑΚΕ, σε πλήθος περιπτώσεων που χρειαζόταν να οργανωθεί αγώνας, όπως πιο πρόσφατα στην προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες ηλεκτροφωτισμού. Ή παλιότερα τις Υπηρεσίες Πρασίνου, Καθαριότητας. Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό».
«Αυτή την πολιτική που στον χώρο μας εξειδικεύεται από τη Δημοτική Αρχή. Αυτήν την πολιτική που μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα περπατά με την πλήρη στήριξη και ανοχή των δυνάμεων που είμαστε αντίπαλοι, αυτών του ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ στον δικό μας χώρο.
Δεν μας εκπλήσσει το χιλιοπαιγμένο έργο που επιλέξανε. Άλλωστε το ίδιο -με μικρές παραλλαγές- είχε γίνει πριν 7 χρόνια, από τις ίδιες δυνάμεις ενάντια στη ΔΑΣ που τότε είχε την σχετική πλειοψηφία στο Δ.Σ. του συλλόγου μας. Όπως είναι μαζί στη Δημοτική Αρχή.
Η μόνη διαφορά δυστυχώς είναι ότι τώρα στη νέα τους προσπάθεια-παρωδία αξιοποίησαν τη στάση συναδέλφισσας που εκλέχτηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ ΟΤΑ. Η συναδέλφισσα που χρίστηκε αντιπρόεδρος ως «ανεξάρτητη» στο νέο Προεδρείο οφείλει να γνωρίζει ότι με αυτή της τη στάση συμπορεύεται με δυνάμεις που αντιπαλεύουν τον αγωνιστικό προσανατολισμό του συλλόγου, που εχθρεύονται τις ταξικές θέσεις της ΔΑΣ, που κάνουν πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική. Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass