«Ομηροι» 47 χρόνια στο Πολυδένδρι

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ 800 ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ, ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΤΙΣΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΕΓΗ - ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΟΥΠΟΛΗΣ, ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2022 21:01

Της Λένας Κισσάβου

Το 1975 δεκάδες Λαρισαίοι και όχι μόνο, αγόρασαν γη στο Πολυδένδρι

του Δήμου Αγιάς, συνολικής έκτασης 200 στρεμμάτων, που συνορεύει με το πρώην Βασιλικό Κτήμα.
Δημιούργησαν Συνεταιρισμό, με σκοπό τη συλλογική δράση για την ανάπτυξης της περιοχής των όμορων οικοπέδων τους και προχώρησαν στην ανάθεση του έργου χαρτογράφησης των 200 στρεμμάτων και σύνταξης τοπογραφικών και πολεοδομικών σχεδίων, σε μηχανικό και τοπογράφο, με απώτερο σκοπό να συνταχθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη δημιουργία σχεδίου πόλης.
Σήμερα, εν έτει 2022 και 47 χρόνια μετά, τα 800 οικόπεδα έχουν «πνιγεί» στη βλάστηση και οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται ακόμη σε αναμονή έγκρισης ενός σχεδίου πόλης στην περιοχή, χωρίς να «βλέπουν φως»!
Η υπόθεση έχει «βαλτώσει» και οι όποιες προσπάθειες να κατακτήσουν το όνειρό τους για μια στέγη στην πλούσιας βλάστησης περιοχή του Πολυδενδρίου, έχουν σταματήσει από το 2013, όταν διαλύθηκε ο Συνεταιρισμός. Την υπόθεση των οικοπέδων, που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, καθώς δεν είναι οικοδομήσιμα, λόγω έλλειψης σχεδίου πόλης, επαναφέρουν σήμερα κάποιοι από τους Λαρισαίους ιδιοκτήτες τους, που αγωνιούν για τις περιουσίες τους.
Οργανώνουν μια πρώτη συνάντηση, των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών, στη Λάρισα και συγκεκριμένα την ερχόμενη Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 11 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Φιλιππούπολης (στην οδό Χατζημιχάλη), προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την περαιτέρω δράση τους. Όπως δήλωσε στην «Ε» ένας εκ των ιδρυτικών μελών του Συνεταιρισμού, που ονομαζόταν «Συνεταιρισμός οικισμού Ανατολικής Ρωμυλίας, στο Πολυδένδρι Αγιάς», στοχεύουν να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον των οικοπεδούχων ή και των κληρονόμων τους, ώστε να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση για τη δημιουργία σχεδίου πόλης.
«Είμαστε όμηροι της αδιαφορίας και της απραξίας των αρμόδιων φορέων» δηλώνει ο ίδιος στην «Ε» και καταγγέλλει πως «τόσα χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε κανείς». Και καταλήγει ως εξής: «Δεκάδες άνθρωποι αγοράσαμε το 1975 νόμιμα γη στο Πολυδένδρι του Δήμου Αγιάς, με συμβόλαια από τους δέκα συνολικά ντόπιους που την είχαν στην κατοχή τους.
Διαθέσαμε τα χρήματά μας για να επενδύσουμε στην περιοχή και να χτίσουμε έναν οικισμό. Στηρίξαμε οικονομικά όλοι και τη δημιουργία ενός τοπογραφικού διαγράμματος, όπου εμφανίζονται με κάθε λεπτομέρεια και τα 800 οικόπεδα του οικισμού, οι δρόμοι και οι κοινόχρηστοι χώροι. Όλα αυτά, έγιναν με όνειρα και ελπίδες... Θα συνεχίσουμε εκ νέου τις προσπάθειές μας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass